Гледай по AXN в периода 25 – 31 август


AXN:

САМО ЗА СНИМКА
Премиера – 2 сезон
5 и 6 епизод – събота, 30 август, 20:00 & 20:30 ч.
комедиен сериал, САЩ, 1998 г.
с Лаура Сан Джакомо, Джордж Сийгъл, Дейвид Спейд, Енрико Колантони, Стефани Романов, Уенди Малик

Сераилът разкрива комични и забавни случки от екипа на модното списание „Blush”.

Главната героиня в сериала е темпераментната Мая Гало (Лаура Сан Джакомо), която започва работа в списнието на баща си „Blush”. Зрителите стават свидетели на безкрайни конфликти между младата журналистака, бившия модел Нина ван Хорн, фотографът Елиът, както и асистента на Джак Гало- Денис Финч.

Сериалът е отличен с 3 номинации за награда „ЕМИ” ’99-‘02, както и 7 – „Златен Глобус” ’99-‘00, включващи номинация за комедийна актриса за Сан Джакомо („Секс, лъжи и видео”).

СПОРТНА ВЕЧЕР
Премиера – 2 сезон
2 и 3 епизод – неделя, 21 август, 20:00 & 20:30 ч.
комедиен сериал, САЩ, 1999 г.
с Джош Чарлис, Питър Краус, Фелисити Хъфман

„Спортна вечер” е комедиен сериал, който се състои от общо 23 30-минутни епизода.

Сериалът представлява поглед зад кулисите на спортно новинарско предаване, което се излъчва по местна кабелна телевизия. Сюжетът на сериал е съсредоточен върху екипа от професионалисти, които дават всичко от себе си, за да подготвят всяко следващо предаване.

Двамата основни перонажа в спортното шоу са Дан Райдел (Джош Чарлз от Dead Poets Society) и Кейси МакКол (Питър Краус от Dirty Sexy Money, Six Feet Under). Като водещи на предаването „Спортна вечер”, от Дан и Кейси се изисква бърза реакция, поднасяне на новините по забавен и лесен за възприемане начин, както професионален подход в предаването на живо. Макар и противоположни перонажи на екрана, Дан и Кейси са приятели зад камера, които винаги са готови да спорят на тема спорт…

БЕНЗИН, ХРАНА И ДОМ
Премиера – 27 август, сряда, 22:00 ч.
Романтична драма, САЩ, 1992 г.
реж. Алисън Андърс
с Брук Адамс, Йони Скай, Феруса Болк, Джеймс Бролин

Американската независима режисьорка Алисън Андърс прави най-добрия филм в кариерата си с тази история за самотна майка и двете й дъщери, озовали се насред нищото – в градчето Ларами, щата Ню Мексико. Съвсем младите Йони Скай и Феруса Болк играят сестрите Труди и Шейд, които са коренни противоположности. Труди се бунтува срещу майка си и нейния лишен от секс живот, създавайки си сред момчетата репутация на леснодостъпна. Шейд е „порядъчно момиче”, което се спасява с мексиканските мелодрами, прожектирани непрекъснато в полупразното местно кино. Нора (Брук Адамс) – любяща майка, потисната от непрестанните отхвърляния и неприятната си работа като сервитьорка в кафене, посещавано предимно от шофьори на камиони, се опитва да прикрие самотата и разочарованията си. Режисьорката Андърс, самата тя самотна майка, залага на собствените си изживявания, за да обогати адаптацията си на романа на Ричард Пек „Не гледай и няма да те нарани”. Тези жени така и не виждат своя рицар, но Андърс с присъщата си женска интуиция им позволява да проправят своя път през емоционалните перипетии храбро и решително.

„Сънданс” ’92 – Конкурсна програма
Берлин ’92 – Конкурсна програма
Довил ’92 – Наградата на критиката
„Независим дух” ’92 за най-добра актриса на Феруса Болк
Награда на Нюйоркската критика за дебют
4 номинации за „Независим дух” – за най-добър филм, режисура, поддържаща актриса на Брук Адамс и сценарий

ДЖЕРИ МАГУАЙЪР
29 август, петък, 22:00 ч.
комедия – САЩ, 1996 г.
реж. Камерън Кроуи
с Том Круз, Куба Гудинг Джуниър, Рене Зелуегър

Джери Магуайър е типичният спортен агент, който е готов да направи всичко по силите си, за да подпише договор, който да е в интерес на неговите клиенти, но без да пренебрегва личните си изгоди от сделката. В момента, в който се замисля над делата си, той осъзнава че постепенно губи работата си поради вътрешни съмнения и терзания. Ще успее ли Джери Магуайър да започне кариерата си отначало като остане верен на себе си и своите възгледи за справедливост?

Актьорът Куба Гудинг е отличен с „Оскар” ’97- за поддържащ актьор в „Джери Магуайър”
Том Круз е отличен с номинация за „Оскар” ’97- за главна роля в „Джери Магуайър”.
Рене Зелуегър получава признание за актьорските си заложби с „Оскар” ’04- за поддържаща актриса в „Студена планина”.
Първоначално за ролята на Рене Зелуегър (Дороти Бойд) е избрана Камерън Диас.

Интересна информация:
Главната роля във филма е написана за Том Ханкс.
Това е 5-ят пореден филм на Том Крус за над $100 млн.

AXN CRIME:

УБИЙЦИ
Всеки делничен ден, 25 – 29 август, от 22:25 ч.
1 сезон; 15 – 19 епизод
криминален-екшън сериал, Аржентина, 2005 г.
с Инес Естевес, Еухения Тобал, Хуана Виале, Хулиета Диас, Долорес Фонци, Кристина Банегас, Сесилия Рот, Нача Гуевара, Мерседес Моран, Чина Зорила, Бетиана Блум, Паола Крум и др.

Нов, критично приветстван сериал от Аржентина.

Онези, които смятат, че жени са това, което обичайно се нарича „по-слабият пол”, несъмнено ще променят мнението си, след като се запознят с истинските истории, които са възстановени в този сериал.

Дванадесет епизода, изпълнени с напрежение, първокласни актьори, които играят главните роли и общият елемент – жените-убийци.

Тези жени не правят компромиси и отстъпки, те не допускат грешки. Разликата между мъжете и жените, когато става въпрос за убийство, е че жените изглеждат беззащитни. Но дали е така? Жената-убиец не намушква веднъж, тя продължава докато не остане без сили… Тя не прострелва с един куршум, а стреля докато й свършат патроните.

Дванадесетте главни героини от тези истории имат малко общо. Някои са умствено болни, други действат умишлено. За повечето от тях, нещата ще излязат от контрол и те ще завършат в заведения за душевноболни или в затвор. Общото между тях, е че всички те имат обичайно желание или копнеж за по-добър живот.

Доминиращо насилие, малтретиране, алчност, любовници и неограничена амбиция са някои от причините, които ще подтикнат тези жени към убийство, освобождавайки тяхната ярост, нагнетена в тях от собствените им съпрузи, годеници или приятели. Използвайки всички методи, които са ни познати, а дори и някои от техните най-жестоки вариации – те ще стрелят, пробождат, тровят, изгарят, душат, ще заливат с киселината и дори ще разчленяват жертвите си на съставните им части.

И както ни е известно, начинът, по който се разказва една историята може да е доста различен от действителното събитие, но отвъд ужасните зверства, които са пресъздадени в епизодите, всяка история ще се окаже интригуваща докрая и интересна като следващата.

AXN SCI-FI:

ЕНТЕРПРАЙЗ
4 сезон, 17 – 21 епизод
Всеки делничен ден, 25 – 29 август, от 00:15 ч.
Научно-фантастичен сериал, САЩ, 2004 г.
с Скот Бакула, Жолин Блейлок, Мейджъл Барет, Джозеф Ръскин, Клинт Хауърд, Джак Донър

Действието се развива в 22 век, в зората на формирането на Планетарната федерация. 100 години преди космическите приключения на капитан Кърк и екипажа му, капитан Джонатан Арчър с екипажа си на кораба „Ентерпрайз” предприема пътуване до места, на които човешки крак не е стъпвал. Той поставя началото на серия от вълнуващи интерпланетарни приключения из необятния космос.

Сериалът се състои от 4 сезона, като 4-ти сезон има общо 22 епизода.
Оригиналната премиерна дата на 4-ти сезон от серила в САЩ е 8 октомври, 2004г.
Сериалът „Ентърпрайз” е отличен с 4 награди „ЕМИ” 2002-2004, една от които за специални ефекти , други 7 награди и общо 29 номинации.

Носителят на „Златен Глобус” за ролята си в сериала „Quantum Leap” Скот Бакула е номиниран три поредни години от 2002-2004 за „Най-добър актьор в ТВ сериал” за участието си в „Ентерпрайз”.
Жолин Блейлок в ролята на подкомандир Ти Пол има две спечелени награди за участието си в сериала „Ентерпрайз” – за женска роля и поддържаща актриса в ТВ сериал.

Коментари (2)

Публикувано в на 15 август 2008 г.