Гледай по Animal Planet през ноември 2008 г.

БЯГСТВО В „РАЯ НА ШИМПАНЗЕТАТА“ / ПРЕМИЕРА
От 3 ноември, понеделник, 22:00 ч.

Спасителят на шимпанзета Юджийн Късънс води освободителни мисии и осигурява безопасност на шимпанзетата в поредицата „В „Рая на шимпанзетата” на Animal Planet.

Кози и Джао са двама от множеството жители на „Рая на шимпанзетата” към Института на Джейн Гудал. Действието се развива в сърцето на Мпумаланга, Южна Африка. Резерватът е дом за шимпанзетата, спасени от ужаса на пленничеството.

Досега много от тях са били принуждавани да обитават малки клетки, да търпят физически тормоз, глад, изоставяне и системна липса на грижи.

Спасените животни намират общество, сигурност и грижи в лицето на директора на „Рая на шимпанзетата” Юджийн Късънс, чиято цел е да предостави на тези шимпанзета условия на живот близки до тези, в които биха живяли на свобода.

Станете свидетели на увлекателните истории за спасение, възстановяване, приятелство и братство, докато шимпанзетата едно по едно пристигат „В „Рая на шимпанзетата”.

ЖИВОТЪТ В ШУБРАЦИТЕ/ ПРЕМИЕРА
От 23 ноември, неделя, 22:00 ч.

Има скрита вселена, изобилстваща от живот, който съществува същевременно и около нас, но въпреки това, ние никога не успяваме да го видим. Това е светът на безгръбначните.

„Животът в шубраците” изучава миниатюрните създания, които са невиждано чудновати и красиви, драматични и жестоки. Не само буболечки, бръмбари и пълзящи, но и скорпиони и стоножки, червеи и богомолки, паяци и водни кончета. От паяците и скорпионите – те са сред най-опасните безгръбначи – до стоножките, които достигат шокиращите 2,5 метра дължина и могат да убият жаба.

Присъединете се към Дейвид Атънбъроу, докато изследва удивителните безгръбначни в естествената им среда.

В НАДПРЕВАРА ЗА ГОЛЕМИТЕ ПЕТ/ ПРЕМИЕРА
От 12 ноември, сряда, 22:00 ч.

Шестима състезатели се съревновават при фотографирането на „Големите пет” в продължение на пет дни във вълнуващата реалити поредица за дивия свят. Действието се развива в Националния парк “Хуанге” в Зимбабве.

Всеки екип разполага с пет дни, през които да открие „Големите пет” (лъв, бизон, слон, носорог и леопард) и да удостовери срещата си с тези животни чрез цифрова снимка.

Отборът победител ще бъде определен посредством най-добрата снимка и най-високия брой събрани точки.

На всеки екип ще бъде предоставен въоръжен водач и радиолокационно превозно средство, но използването на проследяващи устройства няма да бъде позволено. Взаимодействието между човек и звяр ще бъде едно спиращо дъха преживяване!

ОТНОВО СРЕД ГОРИЛИТЕ СЪС СИГЪРНИ УИЙВЪР / ПРЕМИЕРА
23 ноември, неделя, 21:00 ч.

Филмът „Горили в мъглата” увековечи живота на храбрата и страстна защитничка на горили Даян Фоси.

Сега, 20 години след смъртта й, Сигърни Уийвър, която играе ролята на Даян във филма, се завръща отново в планините на централна Африка, за да посети величествените горили за първи път след заснемането на филма.

Тя разказва необикновената история на Даян и нейните горили, и усилията на хората, които продължават да предпазват харизматичните животни от изчезване.

Как се е променила ситуацията за горилите през последните 20 години? Какво ново сме научили за тяхното поведение? Всичко това ще разберете в „Отново сред горилите със Сигърни Уийвър”.

Коментари (0)

Публикувано в на 22 октомври 2008 г.