Гледай новия клип на Нора Джоунс – “Chasing Pirates” по VH1 с онлайн видео и снимки

Гледай новия клип на Нора Джоунс – “Chasing Pirates” по VH1

VH1 представя световната премиера на новото видео на Нора Джоунс “CHASING PIRATES”

Нора Джоунс ще участва и в шоуто на Дейвид Летърман. както и в COLBERT REPORT, GOOD MORNING AMERICA & THE VIEW

VH1 ще представи световната премиера на новото музикално видео на Нора Джоунс “Chasing Pirates”. Клипът вчера дебютира и онлайн на VH1.com, а в телевизионен ефир ще бъде показано за първи път тази събота, 31 октомври, в предаването VH1 Top 20 Video Countdown. “Chasing Pirates” е първият сингъл от супер чакания нов албум на звездата The Fall, който ще бъде издаден на 17 ноември от Blue Note Records/ EMI, а в България от Анимато Мюзик.

Видеото, заснето в родния град на певицата Ню Йорк, е режисирано от Рич Лий, работил по визуалните ефекти на трите части на Карибски пирати. Лий е режисирал клипове и за много други големи артисти – от Fergie (“Clumsy”) до Michael Buble (“Haven’t Met You Yet”). Кликнете ТУК за кадри от мейкинга на видеото!!!

Джоунс обяви също, че ще се появи в няколко топ ТВ програми около премиерата на новия албум The Fall. Мултиплатинената носителка на Грами ще участва в CBS Late Show With David Letterman (11 ноември), Comedy Central The Colbert Report (18 ноември), ABC Good Morning America (16 ноември) и The View ( 23 ноември).

Chasing Pirates,” включено в рубриката на Rolling Stone “Hot List”, веднага показа новата посока на Джоунс. Entertainment Weekly написа, че “’Chasing Pirates’ изненада с вкус на блус и е добре дошла промяна”, като добавиха още, че „гласът на Джоунс е прекрасен както винаги”.

„За този албум просто имах звуците в главата си” – разказва Нора. „Исках груува да е по-силен и тежък. И просто исках да направя нещо различно.” Този нов звук започва да се усеща още в първото парче, кото Джоунс създава за албума. „Преди около една година направих няколко демо записи в домашното ми студио. Няколко приятели се отбиха вкъщи и заедно направихме страхотен аранжимент на ‘Chasing Pirates‘, с много приятна дръм част. Накрая стана нещо, което не бях и очаквала и това се оказа посоката ми.”

В новия албум The Fall Джоунс експериментира с цяла редичка нови съмишленици, включително Джакуайър Кинг, именит продуцент, работил с Kings of Leon, Том Уейтс и Modest Mouse. В албума като автори се включват още Райън Адамс и Уил Шефф от Okkervil River, както и познатият партньор Джеси Харис. Кинг също така помага на Джоунс да събере и нова група музиканти, включително барабанистите Джоуи Уоронкър (Beck, R.E.M.) и Джеймс Гадсън (Bill Withers), кийбордистът Джеймс Пойзър (Erykah Badu, Al Green) и китаристът Марк Рибът (Tom Waits, Elvis Costello), както и Смоуки Хормъл (Johnny Cash, Joe Strummer).

Ето и траклистът на The Fall:

1. Chasing Pirates (Norah Jones)

2. Even Though (Norah Jones/Jesse Harris)

3. Light As a Feather (Norah Jones/Ryan Adams)

4. Young Blood (Norah Jones/Mike Martin)

5. I Wouldn’t Need You (Norah Jones)

6. Waiting (Norah Jones)

7. It’s Gonna Be (Norah Jones)

8. You’ve Ruined Me (Norah Jones)

9. Back To Manhattan (Norah Jones)

10. Stuck (Norah Jones/Will Sheff)

11. December (Norah Jones)

12. Tell Yer Mama (Norah Jones/Jesse Harris/Richard Julian)

13. Man Of The Hour (Norah Jones)

Албумът излиза на българския музикален пазар от Анимато Мюзик/ Blue Note с медийната подкрепа на списание MAX и радио Jazz FM.

Снимка: Animato Music/ Blue Note

Коментари (0)

Публикувано в на 28 октомври 2009 г.