Гледай на живо мача България – Англия – 14 камери на БНТ на стадиона!

БНТ 1 ще излъчва България – Англия с 14 камери, гост в студиото е Пламен Марков

БНТ 1 ще излъчи мача България – Англия с 14 камери в петък, 2 септември. Студиото преди мача от стадион „Васил Левски” започва в 20.40 часа, а от 23.20 – непосредствено след края на двубоя в София и интервютата след него, БНТ ще излъчи на запис другия двубой в група „G” Уелс и Черна Гора.

Коментатор на двубоя е Никола Ибришимов, а гост в студиото при Методи Манченко ще бъде бившият селекционер на националния отбор Пламен Марков. Непосредствено преди началото на мача, на почивката и след края на двубоя репортерите Антония Близнакова и Иван Петров ще направят ексклузивни интервюта с Лотар Матеус, Борислав Михайлов, играчи от националния отбор.

Публиката на БНТ1 ще си припомни с кадри от уникалния архив на телевизията единствените два гола, отбелязвани на англичаните в 9-ия двубоя помежду ни на ниво „А” отбори – на Георги Аспарухов и на Георги Марков.

Ден преди мача на мъжете, БНТ Свят ще излъчи и двубоя от квалификациите на младежкия национален отбор до 21 години в Ловеч срещу Холандия. Там коментатори на двубоя ще бъдат Радостин Любомиров и Димитър Бошнаков. Мачът е насрочен от БФС с начален час 20.40 ч.

БНТ информира организатора БФС за екскулизвността на правата за заснемане и излъчване  върху двата двубоя и съдействие за контрол и недопускане на неоторизирани камери на стадиона.

На „Васил Левски” ще бъдат разположени и камерите на корпорацията „В Sky B”, които ще заснемат и излъчат мача в резолюция HD за английската аудитория, за което те заемат позиции на сектор „А”. БНТ ще предава откъм противоположния сектор, но ще ползва при повторения и добри гледни точки  на спорни положения сигнал и от ПТС-а на англичаните.

Гледай на живо онлайн по интернет: http://tv.bnt.bg/

Коментари (0)

Публикувано в на 1 септември 2011 г.