Гери Турийска – водеща на БГ Радио пропя и погостува на TV+!

Гери Турийска в „ДЕНЯТ” по TV+

Вторник сутрин в „ДЕНЯТ” по TV+, за да споделят чаша чай със Злати Йочев и Ники Барулов се отбиха Гери Турийска, възгледите й  за живота и нейната книга „Приказка за вечността”.

Композитор, текстописец, изпълнител и още поне няколко личности хармонично съжителстват в младото попълнение на БГ Радио.  В средата на миналата седмица, в Radio Café, се състоя премиерата на книгата й, както и дебюта на групата – RUBIKUB, в която се изявяват няколко от талантите й.  В тази връзка,  Гери носеше две кубчета на Рубик за Злати и Ники и водещите вече са под наблюдението на „ДЕНЯТ” дали ще се справят.

Все повече зачестява тенденцията съвременната литература да се обвързва със социалните мрежи, какъвто е случаят и с „Приказка за вечността”. Започнала като задълбочен разговор  във Facebook, книгата е вече реалност и е съчетание между „Аз – Ти” формата и класическа поезия.

„Аз съм винаги влюбена”, каза Гери Турийска и това е най-добрата рецензия на нейното произведение. Вечната тема вдъхновява това, което прави, а именно – съвременна романтика, която не се страхува да нарече библейския Адам .. „тъпак”.

Гери Турийска е гласът на БГ радио, който е с нас, докато ни минават суицидни мисли в задръстванията около 18 часа.

“Българската музика е на световно ниво. Група като Gravity Co.  има много силно звучене, уникална като стил. Много западни групи биха се радвали да са композирали няколко от песните им.”

За нея на българската сцена има много музика, която остава скрита и неотразена и това създава усещането, че на българската сцена няма много изпълнители.

Нейното гостуване завърши с мантра, която и „ДЕНЯТ” отправя към нас. „Слушайте българска музика, тя има нужда от вас”.

Rubikub и Гери Турийска с дебют на сцена

Любовни писма с Гери Турийска и приятели

Коментари (0)

Публикувано в на 20 октомври 2010 г.