Гергьовден на живо от БНТ и bTV

„Денят на храбростта“ – празнично предаване по БНТ1

Нора Арсова и Спас Кьосев са водещи на специалното студио

На Гергьовден (6 май) Българската национална телевизия ще излъчи празничното предаване “Денят на храбростта“. Специалната програма, с водещи Нора Арсова и Спас Кьосев, започва в 8:40 часа и ще продължи до обедната информационна емисия „По света и у нас“ в 12:00 часа. Обществената медия ще позиционира изнесени студиа при паметника на Незнайния войн и на площад „Александър I“. Това ще даде възможност на зрителите да проследят всеки детайл от военния празник.

Репортажните екипи на БНТ ще бъдат сред пилоти, сапьори, водолази, патрули на границата и военни музиканти. А при водещите ще гостуват най-интересните събеседници в Деня на българската армия и Гергьовден.

“Денят на храбростта“ ще посвети заслужено време на славното минало на българската армия, а по време на парада екипът на БНТ ще покаже нейната бойна готовност. Нора Арсова и Спас Кьосев ще говорят с гостите в студиото за предстоящите задачи пред армията ни и най-спешните мерки за нейното укрепване в бъдеще. Как премина първото посещение на президента и върховен главнокомандващ Румен Радев в авиобаза „Граф Игнатиево“ и какво каза той на пилотите, инструкторите и механиците, зрителите ще видят непосредствено преди речта му на площад „Александър I”. На живо ще бъдат проследени изказванията на началника на отбраната, командващите на сухопътните войски, Военноморския флот, Военновъздушните сили и Специалните части. На 6 май БНТ ще покаже и първото телевизионно интервю на новия министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Екипът на националната телевизия избра за послание на кампанията по отразяването на Деня на Храбростта – „Ти си по важен от мен“. Какъв е смисълът на тези думи за военнослужещите, които зрителите чуват вече цяла седмица от ефира на БНТ1, ще разберете на живо по време на празничното предаване.

Вълнуващи срещи с интересни гости очакват и този уикенд зрителите, избрали да бъдат в приятната компания на водещите на „Тази събота и неделя”. Точно в 09.30 ч. в съботната сутрин на 6 май специалното студио на bTV по случай Гергьовден ще проследи на живо военния парад по повод Деня на храбростта и празника на българската армия, в който ще вземат участие 1200 военнослужещи. Зрителите на bTV ще станат свидетели на излитането на бойната ни авиация от базата в Граф Игнатиево и ще се срещнат с пилотите на трите изтребителя МИГ-29. Специални гости в студиото на водещата Жени Марчева ще бъдат президентът Росен Плевнелиев и смелите сърца под пагон – Биляна Александрова и Мария Крашевска.

Коментари (0)

Публикувано в на 6 май 2017 г.