Георги Харизанов шеф на телевизия Европа – кой е той?

Георги Харизанов е новият изпълнителен директор на телевизия „Европа“, стана ясно от прессъобщение на медията.

Харизанов, който е и изпълнителен директор на Института за дяясна политика /ИДП/, ще продължи да води предаването „Реакция“ – съвместен проект на телевизията с ИДП. Предаването „Реакция” се излъчва на живо всяка неделя от 20 до 22 часа. Преди да се премести в новия канал, предаването се излъчваше в близката до Делян Пеевски медия „Канал 3“.

Георги Харизанов е роден през 1978 г. в София. Учил е икономика в Датския колеж в София.

Работил е в две търговски дружества на Министерството на земеделието и храните в периода 2011-2012 г. Харизанов е бивш директор на „Напоителни системи“ по време на мандата на Мирослав Найденов като земеделски министър на ГЕРБ.

Собственик заедно със съпругата си на “Бест Брандс” от 2001 г.

Съучредител на основания през миналата година Институт за дясна политика.

Запален почитател и практик на тениса, сноуборда и голфа.

Пред „Капитал“ той уточни, че е получил предложението да стане част от телевизията от новия собственик на медията Добрин Иванов, а за поста изпълнителен директор е одобрен след заседание на общото събрание на дружеството, проведено на 8-ми ноември. Той заменя Иван Кацарски, който заемаше позицията.

„Капитал“ се свърза с Добрин Иванов, който обясни, че плановете му за телевизия „Европа“ са да бъде „информационна и различна“ от другите канали на пазара. Той уточни, че на повече въпроси може да отговори по-късно.

От юни 2017 г. Телевизия Европа е еднолична собственост на Добрин Иванов и неговата фирма “Дипи”.

Същият Добрин Иванов, изглежда, е изключително близък до друг медиен магнат – Делян Пеевски – и е служил като негов посредник в сделките му около оръжейния завод “Дунарит” – пише Терминал 3.

Кой е Георги Харизанов

Бившият председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи” ЕАД Георги Харизанов (при правителството на ГЕРБ) има влязла в сила присъда за изнудване по чл. 213 а, ал. 1. Присъдата е издадена от Софийски районен съд и е влязла в сила на 15 април 2005 година. Харизанов е осъден на лишаване от свобода две години условно, с три години изпитателен срок и глоба от хиляда лева. Повече четете в Mignews.

През пролетта на 2014 г. Харизанов бе пребит от двама неизвестни пред дома му в столичния квартал „Красна поляна“. Той бе приет в спешната помощ на Военномедицинска академия със сериозни контузии.

От 2014 г. Харизанов е ангажиран с дейността на Института за дясна политика, който в началото бе приеман за по-скоро близка до ГЕРБ организация. Преди да стане екоминистър, председател на Института бе Нено Димов.

Често е гост в телевизионни студия за анализи по актуални политически теми.

Георги Харизанов не крие дружеските си отношения с премиера Бойко Борисов, с когото често играят тенис.

По инфо на вестник 24 часа и clubz.bg

Коментари (0)

Публикувано в на 23 ноември 2017 г.