„Геният“ Айнщайн – сериал по БНТ

Биографичният сериал стартира на 24 април

„Геният” Айнщайн озарява екрана на БНТ

Новата програмна схема на БНТ вече e факт, като в нея с особен приоритет ще се ползва филмовият каталог. Акцент на прецизната селекция са актуални заглавия и непреходни шедьоври на 7-ото изкуство, както и нашумели сериали.

На 24 април, броени дни след края на хитовата шпионска поредица „Нощният управител“, започва излъчването на биографичния сериал за Алберт Айнщайн – „Геният“.

„Геният“ е вълнуваща история за живота на един от най-големите умове на човечеството, когото младите хора познават най-вече като чешита с щръкналите коси, изправен пред черната дъска и загадъчното  Е=mc2. Алберт Айнщайн отдавна се е превърнал в поп икона, а настоящият филмов разказ е доказателство, че това съвсем не е случайно. Създателите на 10-серийната поредица не се колебаят да развенчаят репутацията му на светец, като същевременно са се постарали лентата да не загуби хумора си, а героят – своя чар. Резултатът е едновременно биографичен филм, изпъстрен с безкрайни любовни авантюри, историческа драма и не на последно място научнопопулярна поредица заради стремежа на авторите да  преведат една от най-сложните теории на достъпен език.

Ненадминатият Джефри Ръш („Речта на краля“, „Карибски пирати”) пресъздава образа на гениалния учен като 47-годишен, а Джони Флин („Кръстоносен поход по джинси“) житието му като младия Алберт.

Срещата ни с гения започва в Германия след Първата световна война. По онова време той е бунтар и слаб студент, чиято дарба обаче не може да остане незабелязана. Постъпва в Швейцарския политехнически университет, където среща своята бъдеща съпруга Милева Марич, изиграна от Саманта Коли („Виктория”). Но както историята учи, строгият академичен живот е като килия за душата на гения и заклет пацифист. Той бяга от хитлерова Германия, a перипетиите в научната му кариера го правят неволен баща на атомната бомба.

Авторски колектив: Ноа Пинк, Кен Билър. В ролите: Джефри Ръш, Джони Флин, Саманта Коли, Емили Уотсън. По романа на Уолтър Айзъксън „Айнщайн“, а първият епизод е и режисьорски дебют в игрална тв продукция за холивудското величие Рон Хауърд .

Жанр: биографичен, драма, исторически

Гледай онлайн или тук в оригинал

Коментари (0)

Публикувано в на 15 април 2018 г.