Гена обича книгите, Венелин – екстремните спортове – видео

Предаването „bTV Документите” стартира на 1 февруари, събота, в 22.30 часа. Това съобщиха продуцентите на предаването Венелин Петков и Гена Трайкова в предаването „Преди обед” по bTV. Двамата журналисти разказаха за зрителите на bTV и детайли за някои от историите, които ще бъдат представени в документалната поредица на медиата.

Първият филм, който ще бъде открит новия сезон, е на репортера Иван Георгиев – „Македония – последният проект на Коминтерна”, който ще разкаже за най-голямото национално предателство – насилственото обезродяване на близо 250 хиляди българи и „превръщането им” в македонци. Една от тези личности е и писателят Димитър Талев.

Гена Трайкова сподели и едни от най-интересните моменти от работата й по филма за Валя Балканска и нейната „Излел е Делю хайдутин”. Журналистката разказа колко трудно е било да води разговори с НАСА, особено в период, когато 95% от случителите са били в принудителен отпуск, както и кой е Мартин Кьонинг и какво общо има той с Валя Балканска и включването на нейното изпълнение в световното нематериално наследство. Гена показа и няколко снимки от своето посещение в Пасадена и то не къде да е, а в контролната зала на НАСА.

„Докато правихме новата поредица, се върнах в първите години на бТВ. 15 часа работа дневно, прибирах се в полунощ. По едно време спяхме по диваните – сега взе да става нещо подобно“, призна умореният, но доволен от свършената работа Венелин.

Гена заяви, че често става жертва на неговия перфекционизъм. „Свикнала съм му обаче“, усмихна се Трайкова. Тя добави, че в малкото си свободно време обича да чете книги. „Старая се да са по две седмично“, похвали се водещата.

Петков разпуска със ски през зимата и уиндсърф през лятото. „Най-добрите ми приятели нямат нищо общо с телевизията, а са момчетата, с които бях в казармата. Приятелката ми също е човек, който е встрани от медиите“, каза още Венелин Петков.

Още детайли от разговора с тях можете да видите тук.

Коментари (0)

Публикувано в на 16 януари 2014 г.