Галя Щърбева бременна, Татяна Чохаджиева поема Новините

Татяна Чохаджиева е новото лице в Новините на Нова

Чаровната водеща застава до Христо Калоферов в централната новинарска емисия

Татяна Чохаджиева е най-новото лице, което се присъединява към екипа на Новините на Нова. Тя ще бъде водеща на централната новинарска емисия, където ще застава до Христо Кароферов. Едновременно с това, зрителите ще я виждат и като лице на обедните новинарски емисии през уикенда.

Татяна Чохаджиева работи в областта на медиите в продължение на 10 години. Професионалният й път започва първо в радиото, след което продължава в телевизии BBT, PRO.BG и TV+. Трупа опит във всички звена на журналистическата кариера – била е репортер, редактор, водещ на новини, водещ на сутрешен блок и публицистично предаване и автор на документални филми. През 2012 г. получава награда за здравна журналистика от федерация „Български пациентски форум“ за документалния филм „По пътя на болката“ – за хората с болест на Бехтерев.

Завършва телевизионна журналистика и публична комуникация в СУ „Св. Климент Охридски“. Специализирала е и във Висшето училище по журналистика в Лил, Франция.

Извън журналистиката и малкия екран, Татяна се занимава любителски и с фотография. Нейни снимки са публикувани в редица български списания, а така също в испански и френски издания.

Галя Щърбева слезе от ефир поне за година. Хубавата новинарка излезе в майчинство в очакване на първото си дете, научи „Всеки ден“. Шефовете й в Нова телевизия вече й намериха заместничка в лицето на малко известна журналистка от друга телевизия, която е запалена и по фотографията.

Галя Щърбева слезе от екран

Бременната Галя Щърбева беше на екран почти до последния момент, предвиден от закона преди отпуската по майчинството. Деликатното й състояние по никакъв начин не се отрази върху външния й вид и много от зрителите дори не подозираха, че очаква съвсем скоро да стане майка.

Новинарката ще ражда по Нова година. За разлика от други свои колежки, които не слизат от ефир до термина, Галя е решила да се възползва от полагащия й се по закон месец и половина отпуск преди раждането. Затова вече черпи колегите си за дългата раздяла, която им предстои, и ги приканва да не я забравят, докато дундурка бебето вкъщи.

От 4 години хубавата новинарка е омъжена за колегата си оператор Петко Гюлчев, а връзката им започва преди повече от 7 години. Дълго семейството отлагало създаването на потомство, но се решило на тази стъпка, след като най-добрата приятелка на Галя – Лора Крумова, им съобщила, че също ще става майка. „Ще си гледаме бебетата заедно“, радвали се двете журналистки, като разбрали, че децата им ще имат само няколко месеца разлика във възрастта.

Частично е използвано инфо на VsekiDen.com

Коментари (0)

Публикувано в на 22 октомври 2013 г.