Галентин Грозев от МВР говори с Коритаров, рискува си работата!

Мадж Алгафари бил PR съветник на синдикалната федерация на служителите на МВР

За плануваните протести на служителите на МВР в студиото на „Свободна зона” по ТВ+ разказа заместник-председателят на синдикалната федерация на служителите на МВР Галентин Грозев. По закон служителите на вътрешното министерство нямат право на пряк и открит протест. От друга страна, наскоро била приета заповед, която разрешавала медийни изяви само с разрешение на пресцентъра на МВР.  „Ако решат, мога да загубя работата си, заради интервюто, което давам в момента”, каза Грозев на водещия на „Свободна зонаГеорги Коритаров.

„Всичко в МВР е объркано. Системата от конкурси за постъпване на работа в МВР е кошмарна, възнаграждението е минимално, а в повечето случаи на работните места липсва необходимата техника. Сблъскваме се ежедневно с битовизми и неефективност на системата”, обясни в ефира на ТВ+ Грозев.  Той подчерта, че с плануваните действия служителите на МВР не целят отслабване на вътрешния министър Цветан Цветанов или правителството. „Ние искаме просто да работим и сме готови на всякакъв вид диалог”.

„Този път ще стигнем докрай с действията си”, увери Грозев.   Заместник-председателят на синдикалната федерация на служителите на МВР подчерта, че участниците в протестните демонстрации няма да прекратят служебните си задължения и допълнително да утежняват ситуацията. „С лентичка-трикольор на ревера обозначаваме, че започваме протеста”, поясни Грозев. Протестните действия щели да започнат всяка неделя и тенденцията била да зачестяват.

По повод излязлата в медиите информация, че братът на Нидал Алгафари Магж бил PR съветник на федерацията на служителите на МВР, Грозев призна, че това е истина. На въпрос на водещия на „Свободна зона” „защо е нужен такъв специалист на подобна формация”, Галентин Грозев поясни, че Мадж Алгафари спомага идеите и исканията на федерацията да добият публичност.

Видео от гостуването:

Коментари (0)

Публикувано в на 23 октомври 2010 г.