Гала и Ники Кънчев БГ модни икони

Академията за мода отличи най-стилните и успешни българи

Ревю-спектакълът и церемонията на „БГ модна икона 2017“ събраха едни от най-влиятелните личности в публичното пространство

Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков отличи с приза „БГ модна икона 2017“ най-стилните и успешни българи: Илиана Раева, Гала, Илияна Захариева, Йордана Димитрова, Капка Амзина, Ники Кънчев и Ники Илиев. Официалната церемония се състоя в столичния „Витоша Парк Хотел“ с любезното домакинство на г-н Мирослав Печев. Събитието събра едни от най-влиятелните личности в обществото и публичното пространство.

В началото на церемонията по награждаването проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, апелира към всички носители на наградата „БГ Модна икона“: „Като идоли за подражание и лидери на обществено мнение (или както е модерно сега да се казва – инфлуенсъри), моля ви, оползотворявайте вашето влияние – бъдете пример за стил, вкус, добродетелност и достоен начин на живот…И най-важното: правете добрини, помагайте на изпадналите в беда!“

В награждаването по традиция участваха предишни носители на приза на Академията за мода. Антон Хекимян – „БГ Модна икона 2016“, обяви и награди Илиана Раева – световна и абсолютна европейска шампионка, треньор на златните момичета и президент на Българската федерация по художествена гимнастика. Йоана Буковска-Давидова, която е „БГ Модна икона“ за 2016-та, награди водещата на предаването „На кафе“ по Нова телевизия – Гала, която стана и първият двукратен носител на най-авторитетния български приз за стил (нейното първо отличие е от 2010 година). Йоана Буковска-Давидова награди също режисьора и актьор Ники Илиев. Телевизионният и радио водещ Ники Кънчев, който през годините многократно е номиниран за приза, беше обявен от Габриела Колева, създател и стилист на модна къща „Мезон Сант-Ерем“, а получи наградата си от Любен Дилов-син, който е „БГ Модна икона 2016“. Италианският дизайнер и стилист Алберто Веделаго обяви името на Илияна Захариева – директор комуникации „Мтел“, която беше наградена лично от проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода. Носителят на приза „БГ Модна икона“ за 2012-та година – Орлин Павлов награди бизнес дамата Йордана Димитрова, а Валерия Велева – „БГ Модна икона“ 2014, обяви наградата на Капка Амзина, светска дама и активен участник в благотворителни инициативи.

Като събитие, посветено на високия стил, красотата, елегантността и успеха, „БГ модна икона”, се утвърди като едно от най-престижните културни и светски събития в навечерието на Коледа. С високия приз Академията за мода обвързва добрата външност с професионалния успех и безупречната репутация. А целта на конкурса е да се стимулират стилните и популярни българи и да се насърчават добрите образци в публичното пространство.

Престижният конкурс се организира за девета поредна година, а наградата, която всеки победител получава по традиция, е пластика, изработена от най-добрия български бижутер – Анжело Красини. Статуетката е интерпретация на първото облекло на Адам и Ева – смокиновия лист – с образите най-прочути дизайнери и модни икони. Всеки от победителите получи лично от проф. Любомир Стойков сертификат на Академията за мода, както и подаръци.

По време на събитието Илиана Раева беше придружена от дъщеря си Славея, нейния стилист Марина Петкова, треньорите Весела Димитрова и Бранимира Маркова, златното момиче и треньор Михаела Маевска и други специални гости, Гала дойде заедно със съпруга си Стефан, а Ники Илиев беше придружен от съпругата си Саня. Заедно с Йордана Димитрова бяха съпругът ѝ и нейната майка, Капка Амзина беше придружена от Явор Цаков и дъщеря си Паолина Петракиева, а Илияна Захариева – от своя съпруг. Сред гостите се откроиха още: г-н Мирослав Печев, собственик на „Софсток“ и официален представител на кафе „Кимбо“ за България, Полина Карастоянова, Стела Йорданова, Меги Савова, Мила Захариева, Павел Цветков, дизайнерите Росица Рангелова и Йорданка Чернаева, Цвети Разложка, Анелия Иванова, Росица Стойчева, Диди Стоянова, Цветелина Чорбанова и други.

Водеща на „БГ модна икона 2017“ беше харизматичната Гери Дончева.

bgmodna

Снимки:
1. Носителите на приза „БГ модна икона 2017“: Ники Илиев, Капка Амзина, Илияна Захариева, Йордана Димитрова, Илиана Раева, Гала и Ники Кънчев, заедно с проф. Любомир Стойков.
2. Илиана Раева със статуетката „БГ модна икона“.
3. Проф. Любомир Стойков, Илиана Раева и Антон Хекимян.
4. Гала със статуетката „БГ модна икона“.
5. Проф. Любомир Стойков, Гала и Йоана Буковска-Давидова.
6. Илияна Захариева със статуетката „БГ модна икона“.
7. Проф. Любомир Стойков, Илияна Захариева и Алберто Веделаго.
8. Йордана Димитрова със статуетката „БГ модна икона“.
9. Проф. Любомир Стойков, Йордана Димитрова и Орлин Павлов.
10. Капка Амзина със статуетката „БГ модна икона“.
11. Проф. Любомир Стойков, Капка Амзина и Валерия Велева.
12. Ники Кънчев със статуетката „БГ модна икона“.
13. Проф. Любомир Стойков, Габриела Колева, Ники Кънчев и Любен Дилов-син.
14. Ники Илиев със статуетката „БГ модна икона“.
15. Проф. Любомир Стойков, Ники Илиев и Йоана Буковска-Давидова.
16. Носителите на приза „БГ модна икона 2017“ – Ники Илиев, Капка Амзина, Илияна Захариева, Йордана Димитрова, Илиана Раева, Гала и Ники Кънчев (от ляво на дясно).
17. Проф. Любомир Стойков и Ники Кънчев.
18. Проф. Любомир Стойков и Йордана Димитрова.
19. Ники Кънчев и Йордана Димитрова със статуетката „БГ модна икона“.
20. Капка Амзина, проф. Любомир Стойков и водещата Гери Дончева, облечена с рокля на дизайнера Христо Чучев.

Фото: Антон Марков / Академия за мода: 1, 3, 5, 7, 9, 11, от 15 до 20
Фото: Иван Коловос / Академия за мода: 2, 4, 6, 8, 10, 12, 13 и 14

Коментари (0)

Публикувано в на 15 декември 2017 г.