Фримейсънс и Аманда Уилсън пеят в нов клуб под НДК – „Спейс“!

Обратното броене започна! Freemasons и Amanda Wilson нахлуват в клуб Space на 12-ти ноември

Dance, dance, dance! Тази думичка ще преобладава в нощта на 12-ти ноември, когато най-търсените ремиксатори в света Freemasons ще излязат на сцената заедно с Amanda Wilson. Мястото, отредено за срещата е клуб Space или ново пространство в подлеза на НДК, изцяло създадено за многобройна публика и  истинско парти.

Историята на двамата продуценти Russell Small и James Wiltshire започва преди повече от десет години в Брайтън. Freemasons като име и официален тандем се появят чак през 2005, но затова пък успехът им е повече от завиден. Известни са като хората, ремиксирали най-големите имена в модерната поп сцена, като в същото време  композират и продуцират музика.

Едно от първите парчета, които приближават славата до тях еLove on my mind, включващо вокалите на Amanda Wilson.

Историята на тяхната среща се завърта окoло карaоке бар, където всъщност Freemasons я чуват как пее. Освен честото й присъствие на сцената, тя е и вокал в повечето им авторски парчета.  Осезателно се вписва още от първия им албум, наречен Shakedown, издаден януари 2007 за Loaded Records. Всъщност и трите им албума до момента, са издадени за този лейбъл, в дигитален формат и разпределени в две CD-та. След  Shakedown, последван от  Unmixed, в края на същата година, който както подсказва името, включва не миксирани версии на парчетата, а през 2009 излиза  Shakedown 2. В него е и големият миналогодишен хит на Sophie Ellis Bextor наречен Heartbreak (Make me a dancer).

През лятото на тази година официално беше издаден новият сингъл Believer, в който участва Wynter Gordon с вокалите в парчето. То е и първото записано в обновеното студио на дуото в Брайтън.

Freemasons са ремиксирали някои от най-големите хитове на Beyonce.  За ремикса на Deja Vu получават и номинация в наградите Grammy, като работата им продължава с ремикси на  други нейни парчета – Ring the Alarm, Beautiful Lier заедно с Shakira.

Съпродуценти са и на парче за сестра й Solange Knowles, а на бившата й колежка Kelly Rowland със соло хита й Work направиха ремикс. Освен като ремиксатори, които са способни буквално да съжяват едно парче, както се случи с Disco Lies на Moby през не чак толкова далечната 2008, те са и отлични продуценти. Необоримият факт се потвърждава и от госпожица Kylie Minogue, която често работи с тях.

На 12-ти ноември безспорно ще чуем на живо и едни от най-големите хитове като Rain Down LoveWatching и много други.

Коментари (0)

Публикувано в на 22 октомври 2010 г.