Fresh+, FM+ и Star FM с добри позиции в радио рейтинга

Радио Fresh!, Радио FM+ и Радио Star FM лидери в ефира

Резултатите от последното представително изследване на радио аудиториите за 2013-та година, проведено от GARB Audience Research Bulgaria през декември, затвърждава лидерските позиции на радиостанциите от групата на Balkan Broadcasting. Това съобщава самото дружество като подкрепя твърденията с графични данни и следния анализ –

Хит-радио номер едно в България – Радио Fresh! отново е най-слушаната радиостанция в България в групата 18 – 36 години по рейтинг и пазарен дял с 10,8%.

Сайтът на Радио Fresh! е официално най-посещаваният радиосайт в България за декември (по данни на Gemius) с близо 80 000 уникални посетители, а фен страницата във фейсбук надхвърля 160 000 души.

През 2013-та година Радио Fresh! стана и любимата радио марка на българския потребител за трета поредна година в единствената потребителска класация у нас „Любимите марки”.

Радио FM+ отново се завръща на върха в София, благодарение на лоялната си аудитория. В таргет групата 15-54 радиостанцията изпреварва всички останали и е лидер по слушани минути средно от слушател – близо 525 минути през декември.

В последните месеци от годината Радио FM+ увеличава и пазарния си дял в таргет групата 25-45г. и от 1,14% през октомври, той вече е 4% през декември.

И Радио Star FM завършва годината в Топ 5 на радиостанциите в София. С над 357 средно слушани минути от слушател, рок-радиото се позиционира на пета позиция в групата 15 – 54г. В национален мащаб то е на дванадесета позиция, изпреварвайки редица радио-вериги, въпреки двете си точки на излъчване – София и Варна.

Единствено в ефира на Star FM феновете на истинската музика могат да слушат богата и изключително разнообразна плейлиста от незабравими рокенрол  хитове от края на 60-те и мелодичен рок от 80-те.

Коментари (0)

Публикувано в на 17 януари 2014 г.