Фотоваканция 2011 – зрелищни изложби, хилядарки за награди!

От 3-ти до 11-ти септември в к.к. Албена, за 17-и пореден път, ще се проведе международната фотографска среща Фотоваканция.

Събитието традиционно събира хора със разнообразен интерес към фотографията на бреговете на Черно Море. Професионалисти и аматьори от България и чужбина се събират, за да споделят емоцията фотография с много усмивки и забавление.

Тази година Фотоваканция ще бъде различна и нова в много отношения.

Специални гости на събитието ще бъдат американските фотографи от Лос Анджелис Райън Шуд и Лаурън Рандолф. Те ще представят уникалния си стил на работа в две самостоятелни изложби и съвместен семинар/работилница, в който заедно с участниците във Фотоваканция 2011 ще направят една фотография в техния уникален стил – „Tableau Vivant“ (б.п. „Жива картина“)

От Англия ще се включи и забележителният Тимоти Алън. Фотографът на научно-популярната поредица на BBC Human Planet, отразяваща бита на хора живеещи на най-невероятните места в света. Тимоти ще покаже изложба с колекция от най-добрите си кадри и ще проведе семинар, в който ще разкаже за пътуванията си от над 6000 м. надморска височина в Хималаите до 40 м. под морското равнище в Китайско море.

Изключителен награден фонд на обща стойност над 15000 лв. ще бъде разпределен в традиционния конкурс на Фотоваканция. Предизвикателството е голямо за всички фотографи, тъй като конкурсът е само за снимки направени в рамките на събитието, а авторът на най-добрата снимка ще си тръгне с голямата награда от 8888 лв. и участие в конгрес в Майорка на най-голямата световна фотографска организация – FIAP.

Фотографските си способности ще могат да премерят и малчуганите, за които ще има специален конкурс.

Трудната задача да се определи коя снимка заслужава да взема награда на стойност над 10 000 лв. и кой е най-обещаващият млад талант, ще бъде поверена в ръцете на 5 членно жури от изключителни специалисти от Англия, САЩ, Франция, Украйна и България.

Фотоваканция е колкото „Фото“, толкова и „Ваканция“. Организаторите са се погрижили събитието да бъде празник цялото семейство като в програмата са включени спортни битки, караоке вечер, концерти и други забавления.

Ако сте фен на фотографията и бихте се измъкнали за още една седмица на море – Фотоваканция е именно за вас. Повече информация за събитието и условията за участие може да намерите на официалния сайт на Фотоваканция – www.photovacation.org

Коментари (0)

Публикувано в на 18 август 2011 г.