Филмови акценти по Нова, видео

Акценти от филмовата програма на Нова телевизия за събота и неделя, 12 и 13 юни 2010 г.

12 юни – събота – 09.45 часа
Мадагаскар (Madagascar)
2005 / САЩ
Режисьор: Ерик Дарнъл, Том Макграт
Жанр: Анимация

Тази комедийна компютърна анимация разказва за четири разглезени животни от зоопарка на Сентрал Парк в Ню Йорк. Прекарали целия си живот в блажено пленничество, те изживяват истински шок, когато неочаквано, пътувайки с кораб към Африка, претърпяват корабокрушение и биват изхвърлени на екзотичния остров Мадагаскар. Не след дълго нюйоркчаните кореняци откриват истинския смисъл на думите „Животът е джунгла“.

12 юни, събота, 20.00 часа
Шрек 2 (Shrek 2)
2004 / САЩ
Режисьор: Андрю Адамсън
Жанр: Анимация

Шрек е спасил принцеса Фиона, оженил се е за нея и сега е време да се запознае с родителите й. Шрек, Фиона и Магарето тръгват за Далечното царство, за да се срещнат с майката и бащата на Фиона. Но не всички са щастливи. Шрек и Кралят (бащата на Фиона) не се разбират много-много и в брака на Шрек се появява напрежение. Междувременно Принц Славен се завръща след неуспешния си опит да спаси Фиона. Заедно с майка си – Феята Кръстница, той се опитва да намери начин да раздели Шрек и Фиона.

13 юни, неделя, 11.30 часа
Зевс и Роксан (Zeus and Roxanne)
1997 / САЩ
Режисьор: Джордж Милър
В ролите: Стив Гутенберг, Катлийн Куинлан, Арнолд Вослу, Даун МакМилън и др.
Жанр: Фантастичен екшън

Тери Барнет пише музика на брега на океана, където живее в малко градче със сина си и смешното куче на име Зевс. Съседката Мери Бет не обича кучето и пренася неприязънта си към него върху своите съседи. Тя е учен, има две дъщери и провежда изследвания върху делфина Роксан. Когато Зевс става пътник без билет на лодката на Мери Бет, тя скоро става свидетел на едно уникално приятелство, което става причина за сближаването на двете семейства.

13 юни, неделя, 13.30 часа
Мините на цар Соломон (King Solomon’s Mines)
1985 / САЩ
Режисьор: Дж. Лий-Томпсън
В ролите: Хърбърт Лом, Джон Рис-Дейвис, Ричард Чембърлейн, Шарън Стоун и др.
Жанр: Приключенски

Джеси Хюстън (Шарън Стоун) наема Алан Куотърмейн да открие баща й, за когото се говори, че е изгубен по време на експедиция в търсене на легендарните мини на цар Соломон. Алан и спътникът му – загадъчният Умбопо – проникват в неизвестна страна, като за ориентир ползват привидно автентична карта. Става ясно, че професор Хюстън е бил заловен от немска военна експедиция със същата мисия, водена от Бокнер (Хърбърт Лом) – закоравял, ограничен и плешив полковник, и безскрупулен турски търговец на роби и авантюрист – Догати (Джон Рис-Дейвис). Хюстън е принуден да разчита и друга карта, за която се смята, че е истинска.

Коментари (0)

Публикувано в на 31 май 2010 г.