Филмови акценти по bTV Cinema

Акценти от фолмовата програма на bTV Cinema за седмицата 10 май – 16 май (2010)

КУНГ ПУ: ЮМРУКЪТ НА ЯРОСТТА
(премиера)
Оригинално заглавие: Kung Pow: Enter the Fist
Дата на излъчване: 10-ти май, понеделник, 20:00 часа
Повторение: 12-ти май, сряда, 16:00 часа; 14-ти май, петък, 23:00 часа
Екшън, Комедия, САЩ, Хонг Конг 2001 г.
Режисьор: Стив Одекерк
Участват: Стив Одекерк, Фей Лънг, Лео Лий, Линг Линг Тсе, Дженнифър Тънг, Лин Йън и др.

Чували ли сте, че Брус Лий е започнал да тренира на шест години? А пък Избраният е започнал да тренира още когато е бил зародиш, за да не отидат на вятъра 9 ценни месеца. Виртуозни хирурзи имплантирали в утробата на майка му миниатюрни нунджако, необходимо за упражненията му…След като овладява стиловете на тигъра, дракона и всякакви други твари, той разбира, че в ръцете му е съсредоточена силата на цял зоопарк. А това означава, че вече е готов да отмъсти на убиеца на семейството – непобедимия Господар на Болката! По пътя към Истинското Предназначение го дебнат невъобразими опасности и смъртоностно свръхоръжие по формата на крава, владееща до съвършенство кунг-фу. Но великият воин, чийто език живее собствен живот, няма да се спре пред нищо, за да спечили битката.

Одекерк е режисьор на „Айс Вентура 2” и сценарист на „Всемогъщия Брус” и „Смахнатият професор 2”.

Р.Ф.К.
Оригинално заглавие: RFK
Дата на излъчване: 14-ти май,петък, 16:00 часа
Повторение: 15-ти май, събота, 23:00 часа; 16-ти май, неделя, 11:00 часа
Биографична драма, САЩ, 2002 г.
Режисьор: Робърт Донхълм
Участват: Лайнъc Роуч, Джеймс Кромуел, Дейвид Пеймър, Мартин Донован, Шон Съливан, Серджо Ди Зио, Джейкъб Варгас, Джудит Гудуин и др.

След гибелта на президента Джон Кенеди на политическата арена излиза по-малкият му брат Робърт. Робърт Ф. Кенеди, министър на паровосъдието, става последовател на политическия курс на брат си и развива възгледите му за бъдещето на Америка. Най-близките приятели и съподвижници на Джон Кенеди издигат кандидатурата на Робърт за вице-президент. Той успешно побеждава на изборите за Сенат. Първият сериозен проблем, който трябва да реши Робърт е стачната вълна на афро-американците в Лос Анджелис.

Коментари (0)

Публикувано в на 4 май 2010 г.