Филмови акценти от новата седмица по bTV Cinema и програмата

Акценти от филмовата програма на bTV CINEMA за периода 25-31 октомври 2010 г.

ВТОРНИК, 26 октомври
14:00 ЧАСА
Лятна къща
Оригинално заглавие: Inga Lindström: Im Sommerhaus (Германия, 2005 г.)
Жанр: Романтичен
Режисьор: Хайди Кранц
В ролите: Дениз Цих, Симон Верховен, Леоноре Капел, Гюнтер Клеменс, Янина Стопер и др.

Пред Кристина Лунд се очертава светло бъдеще, тъй като тя завършва право с отличие. Сега, както е планирала от дълго време, отива в кантората на баща си. Там работи Торстен Розмарк – партньор на баща й. Двамата с Кристина са двойка от известно време. Докато започне работа обаче, тя има малко свободно време. И решава да отиде в лятната къща на семейството, използвана твърде рядко след ранната смърт на майка й. Кристина смята, че няма да има нужда от много време, за да подреди нещата там. Но се оказва, че греши. Лятната къща й навява много магически спомени от едно щастливо детство. Кристина се среща с Патрик –популярен пианист, дошъл за 40-я рожден ден на брат си Карл. По лошо стечение на обстоятелствата Карл е приет в болница. Той моли Патрик да се грижи за 14-годишната му дъщеря Ела. Когато Патрик и Кристина се срещнат за първи път, те са привлечени един от друг. И колкото повече време прекарват заедно, толкова по-силни са чувствата, които изпитват.

20:00 ЧАСА
Радост и утеха
Оригинално заглавие: Comfort and joy (САЩ, 2003г.)
Жанр: Романтичен, Комедия, Драма
Режисьор: Маги Грийнуолд
В ролите: Нанси Маккинън, Стивън Екхолд, Андрю Чалмърс и др.

Животът на Джейн Бери е подчинен изцяло на материалните неща. Но в навечерието на Коледа тя претърпява автомобилна злополука, която променя живота й завинаги. Тя се събужда и с изненада открива, че е майка на две деца, женена и работи като… домакиня. А в свободното си време е доброволец. Дали този живот ще й хареса повече от лукса на живота й преди инцидента?

СРЯДА, 27 октомври
20:00 ЧАСА
Приключението на „Еднорог” (част 1)
(Премиера)
Оригинално заглавие: Voyage of the Unicorn (САЩ, 2001 г.)
Жанр: Прилюченски
Режисьор: Филип Спинк
В ролите: Бю Бриджис, Шантал Конлин и др.

Приказен разказ за един университетски преподавател и двете му дъщери, които попадат в един вълшебен свят и се впускат в невероятни приключения с герои, познати от фолклора и митологията – джуджета, елфи, троли, Медуза, Минотавъра и много други. Оберон и Титания ги молят да намерят Дракона, за да изпълнят древно предсказание и да избавят царството им от мрака.

ЧЕТВЪРТЪК, 28 октомври
20:00 ЧАСА
Приключението на „Еднорог” (част 2)
(Премиера)
Оригинално заглавие: Voyage of the Unicorn (САЩ, 2001)
Жанр: Прилюченски
Режисьор: Филип Спинк
В ролите: Бю Бриджис, Шантал Конлин и др.

ПЕТЪК, 29 октомври
20:00 ЧАСА
Старомодна благодарност (Премиера)
Оригинално заглавие: Old fashioned thanksgiving (Канада, САЩ, 2008 г.)
Жанр: Драма
Режисьор: Греъм Кемпбъл
В ролите: Тед Атертън, Жаклин Бисе, Кристофър Търнър, Татяна Маслани, Пола Будро, Елън Джой, Майкъл Барбуто и др.

След смъртта на съпруга си – беден, но достоен мъж, трудолюбивата Мери Басет (Елън Джой) се бори, за да отгледа дъщерите си Тили и Прюдънс, както и сина си Соломон в скромна ферма в Ню Хемпшир. С наближаването на Деня на благодарността наближава и датата, на която Мери трябва да изплати дълга си към г-жа Хопкинс (Пола Будро). Тя се притеснява, че няма да може да осигури на децата си празника, който заслужават. Тогава Тили, която мечтае да стане писателка, съставя план. Тя пише писмо с молба за помощ до Изабела Каудуел (Жаклин Бисе) – жена от висшето общество, която е и нейна баба. Изабела се е отказала от всякакъв контакт със семейството на Мери, след като дъщеря й се омъжва за мъж под нейното ниво.

При пристигането на Изабела Мери е изпълнена с горчиви спомени, все по-ярки заради нарастващото влияние на Изабела над Тили. Недоволството на Мери расте, когато открива, че Изабела е купила фермата направо от г-жа Хопкинс и планира да я разруши и да върне семейството сред „почтените“ кръгове на Ню Йорк. За да защити себе си и децата си от контрола на Изабела, Мери чувства, че е крайно време да изложи на показ тайните за миналото на майка си. Този откровен разговор може да доведе до окончателен катаклизъм в семейството или до тъй желаното помирение. Все пак е Денят на благодарността…

22:00 ЧАСА
Малена
Оригинално заглавие: Malena (САЩ, Италия, 2000 г.)
Жанр: Драма
Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Моника Белучи, Матилде Пиана, Джузепе Сулфаро, Лучано Федерико

През 1940 г., когато Италия се присъединява към войната, две неща се случват на 12-годишния Ренато: той получава първото си колело и за пръв път вижда Малена. Тя е красива, тиха жена, която се е преместила в това малко сицилианско градче заедно със съпруга си Нико. Когато Нико отива на фронта, Малена остава сама. Тя посреща похотливите погледи на мъжете и клюките на завистливите жени в продължение на няколко години. Докато Ренато преминава от юношеството към зрелостта, той е свидетел на страданията на Малена. Вижда как трябва да се унижава, след като Нико е обявен за мъртъв, а тя търси работа в градчето. Дали Ренато ще се научи да бъде смел като Малена и ще й подаде ли ръка, когато има нужда от това?

Коментари (0)

Публикувано в на 17 октомври 2010 г.