Филмови акценти на Диема, 27 октомври – 2 ноември

Бой до смърт ІІ” – „Shootfighter II ”
По Диема, 27.10.2008, понеделник, 22:30 ч.
Жанр: екшън
Година: 1995
В ролите: Брет Бакстър Кларк, Кристи Айзенберг, Боло Йенг
Режисьор: Пол Цилер
Държава: САЩ

Боло Йенг, чиито екранни противници са били Брус Лий и Жан Клод Ван Дам, отново влиза в смъртна схватка в името на справедливостта.

Син на полицай от Сан Франциско е убит от главатаря на опасна улична банда. Бащата се заклева да отмъсти на бандитите и да направи всичко възможно, за да прекрати схватките на съвременните гладиатори по улиците на града. Полицаят събира екип от опитни бойци и назначава за негов водач учител по бойни изкуства от ХонгКонг. Всеки един от екипа е в състояние да предложи жестоко зрелище. Бойците няма да оставят никакъв шанс за бандитите.

Опасно приземяване” – „Nowhere to Land ”
По Диема, 28.10.2008, вторник, 22:30 ч.
Жанр: трилър
В ролите: Джак Вагнер, Кристин Елизе
Режисьор: Арманд Мастрояни
Държава: САЩ, Австралия

Високо в небето, някъде между Сидни и Лос Анжелис, „Боинг 737“ осъществява най-кошмарния си полет. Застрашен е животът на над 300 пътници, а екипажът трябва да направят и невъзможното, за да предотврати наближаващата катастрофа.

Смъртоносно оръжие 4” – „Lethal Weapon 4 ”
По Диема, 30.10.2008, четвъртък, 22:30 ч.
Жанр: екшън-комедия
В ролите: Мел Гибсън, Дани Гловър, Джо Пеши, Рене Русо, Ерик Клептън
Режисьор: Ричард Донър
Държава: САЩ

Смях до припадък и лудо забавление! Успешният екип от предните серии на „Смъртоносно оръжие“ – режисьорът Ричард Донър и продуцентът Джоуел Силвър – отново заедно, връщайки се с гръм и трясък на екрана в СМЪРТОНОСНО ОРЪЖИЕ 4.

Мел Гибсън и Дани Глоувър са познатите ни ченгета Ригс и Мърто. Плътно по петите им е Джо Пеши в ролята на смотания Лио. Мърто си е все така отдаден на семейството мъж. Ригс е все така неконтролируем – с оръжие в ръка и изненадващо замислен за семеен живот. Той ще се ожени (или може би няма да го направи) за Коул (Рене Русо).

В четвъртата част участват нашумелият комик Крис Рок и популярната екшън-звезда Джет Ли.

Сватбени камбани, неспирен екшън и експлозивен смях – и този път оръжието е заредено до дупка!

Гадна компания” – „Bad Company”
По Диема, 31.10.2008, петък, 22:30 ч.
Жанр: екшън-комедия
Година: 2002
В ролите: Антъни Хопкинс, Крис Рок, Майк Стенсън, Гейбриъл Махт
Режисьор: Джоуел Шумахер
Държава: САЩ, Чехия

Филм за всички, които си падат по шпионските игри, и с удоволствие биха се оставили Антъни Хопкинс да ги вербува за агент на ЦРУ.

Опитният агент Гейлорд Оукс (Хопкинс) трябва да вербува мошеника Джейк Хейс (Рок) след като неговият брат близнак е убит при служебна мисия. Джейк разполага само с девет дни, за да завърши сделка за ядрено оръжие. Симпатягата трябва бързо да се откаже от уличния жаргон, да заговори като истински разузнавач и да убеди страните, че той е ерудираният брат, когото никога не е познавал. От Прага до Ню Йорк, преследването е започнало и времето тече… а сделката става все по-гадна.

Президио” – „The Presidio ”
По Диема, 01.11.2008, събота, 22:00 ч.
Жанр: трилър
Година: 1988
В ролите: Шон Конъри, Марк Хармън, Мег Райън, Джак Уордън, Дана Гладстоун
Режисьор: Питър Хайъмс
Държава: САЩ

Алън Колдуел – подполковник от Въоръжените сили на САЩ, и Джейн Остин – инспектор от полицията на Сан Франциско, са в не особено перфектни отношения. Откровено казано – те просто не се понасят.

Няколко години по-рано между тях избухва конфликт, който с времето се превръща в жестока ненавист. И точно тези заклети врагове са принудени да се заемат с разследването на жестоко убийство, извършено във военна база Президио.

Нещо повече – инспектор Остин неочаквано започва да проявява активен интерес към млада и привлекателна дама, която по ирония на съдбата се оказва дъщеря на подполковник Колдуел. И точно когато напрежението между двамата неприятели застрашава да се превърне в истинска катастрофа, разследването взема напълно неочакван обрат. На двамата офицери им се налага да обединят силите си, за да могат да оцелеят физически…

Щастливият Великден” – „Joyeuses Paques”
По Диема, 02.11.2008, неделя, 15:30 ч.
Жанр: комедия
Година: 1984
В ролите: Жан-Пол Белмондо, Софи Марсо
Режисьор: Жорж Лотнер
Държава: Франция

Стефан Маргел е непоправим Дон Жуан. Когато се прибира по-рано от командировка, съпругата му Софи не е изненадана, че го намира в приятна компания. Стефан бърза да представи младото момиче за негова дъщеря от предишен брак…

СПАРТАНЕЦ“ – „SPARTAN“
По Диема, 02.11.2008, неделя, 22:00 ч.
Жанр: криминален
Режисьор: Дейвид Мамет
Участват : Вал Килмър, Тиа Тексада, Дерек Люк
Държава: САЩ, Германия
Година: 2005

Робърт Скот (Вал Килмър) е американски правителствен таен агент. Човек, закоравял от годините тежка служба, той се страхува както от своите хора, така и от враговете си. Най-новата му задача е да открие Лора Нютън (Кристин Бел), дъщеря на високопоставен служител, която явно е била отвлечена. Сега Скот и неговият начинаещ партньор Къртис (Дерек Люк) са принудени да намерят момичето бързо, преди историята да се разчуе.Работещи със специален отряд, Скот и Къртис се натъкват на заговор, много по-страшен от това, което са очаквали. С банда, забъркана с проституция, и Стодарт (Уилям Мейси) корумпиран политически съветник, с когото трябва да се съобразяват, двамата се оказват в центъра на опасна конспирация.

Коментари (0)

Публикувано в на 20 октомври 2008 г.