Филмови акценти на bTV и пълната седмична програма

Акценти от филмовата програма на bTV за събота и неделя, 16 и 17 октомври 2010 г.

СЪБОТА, 16 октомври
13:00 ЧАСА
Размус и Йохана
Оригинално заглавие: Inga Lindström – Rasmus und Johanna (Германия, 2008)
Жанр: Романтична драма
Режисьор: Гюнтер Краа
В ролите: Джули Енгелберхт, Йохен Шроп, Сабине Постел, Джулия Малик, Татяна Блахер, Феликс Хелман, Карл Херман ван Улцен

Младият дизайнер Размус води вълнуващ начин на живот и е направил успешна кариера. Когато баща му, собственик на хотел, го повиква, той среща отново младата Йохана, която е завършила обучението си по управление на хотели в чужбина. Като деца двамата винаги са били като котка и мишка, а отношенията между родителите им са много обтегнати. Между двете семейства има дълбока пропаст. Дразгите продължават и днес, когато Размус и Йохана вече са пораснали.

Но сега двамата се сближават и се влюбват един в друг, за ужас на родителите си. Отношенията между семействата са все по-лоши, тъй като майката на Йохана е избрана за кмет, а бащата на Размус е изхвърлен на кметството. С всички средства родителите се опитват да осуетят любовта между Йохана и Размус. Чувствата на двамата влюбени са подложени на изпитание.

НЕДЕЛЯ, 17 октомври
13:00 ЧАСА
Вълните на любовта
Оригинално заглавие: Gezeiten der Liebe (Германия, 2008)
Жанр: Романтичен
Режисьор: Ханс Юрген Тьогел
В ролите: Щефани Келнер, Михаел Рол, Гюнтер Бергер, Кристине Майн, Клаудия Хюбшман

Деби е художничка. Тя е била сгодена за Дейвид – син на собствениците на фирма за керамични изделия, където работи Деби. Но при нещастен случай Дейвид загива край бреговете на Корнуол преди две години. Все още Деби е тясно свързана със семейството на Дейвид и се грижи за Ирис – майка му, която не може да преодолее загубата на любимия си син. Ричард – баща на Дейвид, се надява да сватоса Деби с другия си син Томас, така че Деби да не отиде при конкуренцията някой ден.

Едуард Лорънс се появява от името на застрахователно дружество. Оказва се, че Дейвид е имал застраховка „Живот“, покрита малко преди трагедията. Едуард открива писма от Деби до Дейвид. Писмата дълбоко го развълнуват и той се впуска в търсене на тази невероятна жена. Още на първата им среща Деби и Едуард се влюбват един в друг. Но любовта им не е под щастлива звезда.

20:00 ЧАСА
Втората майка
Оригинално заглавие: Stepmom (САЩ, 1998)
Жанр: Драма
Режисьор: Крис Кълъмбъс
В ролите: Джулия Робъртс, Сюзън Сарандън, Джина Малоун, Даръл Ларсън, Ед Харис, Джон Уилямс, Патрик МакКормик и др.

Джаки и Изабел нямат нищо общо помежду си – едната е идеалната майка, а другата се опитва да закърпи положението, докато обстоятелствата не ги принуждават да загърбят взаимната враждебност и да споделят семейните отговорности за доброто на двете им деца. Те ще открият колко са ценни отношенията и истинската връзка между хората в живота и любовта.

Изабел (Джулия Робъртс) е модна фотографка, която много обича професията си и за нищо на света не би направила компромис с нея. Ала сега е принудена да стане по нежелание втора майка на децата на гаджето си Люк (Ед Харис). Големият проблем е, че децата и Изабел най-меко казано изобщо не се харесват, още повече, когато смятат, че си имат най-страхотната рождена майка на света – Джаки (Сюзан Сарандън). Джаки не само мрази Изабел, ами и ожесточено брани територията си на всеотдайна майка. Ала когато Джаки разбира, че е смъртно болна, за доброто на децата си, тя решава да помогне на Изабел да намери път към сърцата на Ана и Бен.

Коментари (0)

Публикувано в на 11 октомври 2010 г.