Филмова програма на PRO.BG от 12 до 18 октомври + премиери!

Два филма премиерно за българския ефир в програмата на PRO.BG за седмицата 12 – 18 октомври

„Мъж на годината”понеделник, 12 октомври от 15:00 часа
Оригинално заглавие: Man of the year, 2006
Жанр: драма, комедия
Участват: Робин Уилямс, Лора Лини

С острия си като бръснач ум и безподобен стил, Уилямс изпълнява ролята на жлъчния водещ Том Добс – човек, направил кариера, нападайки политиците и изразявайки мнението на разгневената нация в своето ток-шоу. Той пуска шегички по адрес на пропукалата се система вечер след вечер… докато не му хрумва наистина забавната идея – защо лично да не се кандидатира за президент? В деня на изборите Добс зашеметява нищо неподозиращия свят с това, че спечелва. Смаяната страна се събужда с новината, че има нов лидер на свободния свят – любимият всезнайко на нацията. Но една съвестна програмистка, анализираща резултатите на програмата за отчитане на резултатите, Елинор Грийн (Лора Лини), скоро разбира, че техническа грешка в софтуера е отредила на Добс победата, която никога не би могъл да спечели. Каква е нейната мисия? Да помогне на Добс да научи истината, докато нейният безскрупулен работодател я преследва, руши авторитета й и прави всичко възможно да погребе завинаги тайната на натъкмените избори. Преследван вече и от Елинор, и от корумпирания юрисконсулт на компанията Алън Стюарт, Добс трябва да вземе съдбоносно решение, докато часовника неумолимо отмерва времето – дали да се върне пред микрофона или да остане в Овалния кабинет и да ръководи шоуто оттам.

Д.А.Р.И.Л. – понеделник, 12 октомври от 19:45 часа
Оригинално заглавие: D.A.R.Y.L, 1985 (Sony)
Жанр:семеен филм
Участват: Мери Бет Хърт, Майкъл Маккийн и др.
Режисьор: Саймън Уинсър

Семейство намира и приютява малко момче, което е изгубило паметта си. Докато се опитват да му помогнат да открие своя път към вкъщи, те забелязват , че то има необикновени способности.

„12 без 10” – сряда, 14 октомври от 15:00 часа
Оригинално заглавие: Теn ’til Nооn
Жанр: екшън
Участват: Алфонсо Фрийман, Рик Васерман, Джения Лано, Томас Копаче

Лapи Teйлъp ce cъбуждa и oткpивa двaмa нeпoзнaти дo лeглoтo cи. Пpeз cлeдвaщитe 10 минути, тoй щe пpeживee нaй-кoшмapнитe и фaтaлни мигoвe oт живoтa cи. Кoи ca oбaчe тeзи xopa и кaквo иcкaт oт нeгo, мoжe дa cтaнe яcнo caмo oт cъбитиятa, cлучвaщи ce някъдe дpугaдe пo cъщoтo вpeмe. 10 минути, в кoитo вcички cвъpзaни c Лapи щe ce oкaжaт пpeплeтeни в peбуc, пълeн c нaй-нeoчaквaни paзкpития зa изнeвepи, пpeдaтeлcтвa и убийcтвa.

Щe пpиключи ли живoтa му c изтичaнeтo нa пocлeднaтa ceкундa вpeмe?

„Комисар Селена” – четвъртък, 15 октомври от 15:00 часа
Оригинално заглавие: L’outremangeur
Жанр: криминална драма
Участват: Ерик Кантона, Pахида Бpакни

Кoмиcаpят Ceлeна e блecтящ дeдeктив. Toй вдъхва cтpах у пpecтъпницитe и уважeниe в цяла Маpcилия. Eдинcтвeният му нeдocтатък e нeгoвата пpeкалeна пълнoта. Pазcлeдванeтo на eднo убийcтвo гo oтвeжда дo кpаcивата млада Eлза, кoятo e винoвницата за cмъpтта на cвoя чичo. Запазвайки oткpититe улики в пълна тайна oт cвoитe cътpудници, Ceлeна й пpeдлага cтpанна cдeлка – да запази мълчаниe, акo тя oбeщаe да вeчepя c нeгo вcяка вeчep в пpoдължeниe на eдна гoдина. Eлза пpиeма, катo oтначалo мeжду тях цаpи oтчуждeниe и oмpаза. Впocлeдcтвиe oбачe лeдoвeтe запoчват да ce pазтoпяват…

„Да запазиш достойнство” – четвъртък, 15 октомври от 19:45 часа
Оригинално заглавие: Saving Face, 2004 (Sony)
Жанр:романтична комедия
Участват: Джоан Чен, Мишел Крусиек, Лин
Режисьор: Алис Ю

Когато 48-годишната вдовица Хуей-Лан Гао (Джоан Чен) информира своя далеч не склонен към разбиране баща, че е бременна, той й забранява да абортира – трябва да се омъжи отново или да докаже Непорочно Зачатие. Без друг изход, Хуен-Лан се премества при порасналата си дъщеря, Уил (Мишел Крусиек), лекарка в Манхатан, която не иска съквартирантка, особено откакто се среща с младата, сексапилна (Лин Чен). И затова Уил се заема да се погрижи, така както всяко отговорно дете би направило с бременната си, неомъжена майка: опитва се да уреди Хуен-Лан с всеки приемлив ерген в града.

„Лудия Макс 2” – петък, 16 октомври от 19:45 часа
Оригинално заглавие: Mad Max 2, 1983
Жанр: екшън
Участват: Мел Гибсън, Майкъл Престън
Режисьор: Джоржд Милър

Бившият служител на закона сега е самотен скитник, пътуващ през опустошената след ядрена война Австралия търсейки безценното в момента гориво. Макс живее оцелявайки и не е много въодушевен, когато той се оказва единствената надежда на малка група честни хора, поддържащи отдалечена петролна рафинерия. Той трябва да ги защитава от гангстерски банди, които ги тероризират взимайки цялото им гориво.

„Пещерата” – петък, 16 октомври от 21:45 часа
Оригинално заглавие: Cave, 2005 (Sony)
Жанр:екшън, трилър
Участват: Кол Хъсър, Рик Раванело, Марсел Айрис, Еди Кибриян, Морис Честънти др.
Режисьор: Кол Хъсър

Дистрибутор: Джак (Коул Хаузър) и брат му Тайлър (Еди Сибриан) са авантюристи, които се занимават с професионално изследване на пещери. Те са начело и на най-добрия екип подводни изследователи в света. Групата им пристига в Румъния оборудвана с най-модерната екипировка, вкл. нов вид кислородни бутилки позволяващи гмуркане за цели 24 часа. Екипът им, който включва и Чарли (Пайпър Перабо) и Бюканън (Морис Честнът), веднага се залавя за работа. Но те дори и не подозират, че им предстои да открият не само нова екосистема, но и цял нов животински вид…

„Купон с Дик и Джейн” – събота, 17 октомври от 19:45 часа
Оригинално заглавие: Fun with Dick and Jane , 1993 (Sony)
Жанр: романтична комедия
Участват: Джим Кери, Теа Леони, Ричард Дженкинс, Алек Болдуини др.
Режисьор: Дийн Парисо

Когато Дик Харпър (Джим Кери) прекратява договора си като вицепрезидент по комуникациите в „Глободайн корпорейшън”, той уверява жена си Джейн (Теа Леони), че веднага ще си намери нова работа. Месеци по-късно собствеността им е отнета за неплатени вноски, Джейн е продала тялото си за научни цели, а кариерата на Дик като наемен работник завършва с депортацията му в Мексико

„Суено” – събота, 17 октомври от 21:45 часа – ПРЕМИЕРА ЗА БГ ЕФИРА
Оригинално заглавие: Sueno”, 2005 (Sony)
Жанр: комедия, драма
Участват: Елизабет Пеня, Джон Легуизамо, Ана Клаудия Таланкони др.
Режисьор: Рене Чабриа

През целия си живот Антонио (Джон Легуизамо) е мечтал само за едно – да стане прочут музикант. Оставил прашното мексиканско градче зад себе си, той се мята на автобуса за Лос Анжелис, а там животът му се променя, когато се влюбва…

„Любовта е всичко, което имаме” – неделя, 18 октомври от 17:00 часа
Оригинално заглавие: Love is All There Is , 1996
Жанр: романтичен
Участват: Анджелина Джоли, Джоузеф Болоня и др.
Режисьор: Джоузеф Болоня, Рене Тейлър

Любовта е всичко, което имаме… докато не се намесят родителите…

Историята във филма се развива през 90-те години в Бронкс. Семейство Капамецас са родени в Бронкс етнически италианци от Сицилия, които държат местен кетъринг бизнес. Те са в конфликт с претенциозните Малицикис, пресни емигранти от Флоренция и собственици на луксозен италиански ресторант. Синът на фамилия Капамеца – Розарио – се влюбва в дъщерята на Малацикис – Джина, след като тя сменя пълничката звезда в местната постановка на Ромео и Жулиета. Обстановката се усложнява, когато Розарио отнема девствеността на Джина след като тя се скарва с родителите си.

„Свободна игра” – неделя, 18 октомври от 21:30 часа – ПРЕМИЕРА ЗА БГ ЕФИРА
Оригинално заглавие: The Longest Yard, 2005 (Sony)
Жанр:приключенски
Участват: Адам Сандлър, Майкъл Ървин, Крис Рок, Нели, Бърт Рейнолдс, Джеймс Кроумуел и др.
Режисьор: Питър Сийгъл

Адам Сандлър и Крис Рок са звездите на комедията „Свободна игра”, в която затворнически футболен отбор влиза в неравна борба със самите надзиратели. Едва попаднал в затвора, професионалният футболист Пол Крю (Адам Сандлър) получава задача да събере и обучи футболен отбор от затворници. В нелеката задача му помагат съкафезниците Нейт Скарбъро (Бърт Рейнолдс) и Кертейкър (Крис Рок). И всичко уж върви прекрасно, докато отборът не разбира срещу кого ще е първият им мач – срещу самите надзиратели!

Коментари (0)

Публикувано в на 5 октомври 2009 г.