Филмите по Нова на 23 и 24 август, събота и неделя


23 август, събота, 13:30 ч.
Принцът на приливите
The Prince of Tides
1991 / САЩ
Режисьор: Барбара Стрейзънд
В ролите: Ник Нолти, Барбра Стрейзанд, Кейт Нелигън, Джордж Карлин, Линдзи Рей и др.
Жанр: Романтична драма

Със 7 номинации за „Оскар”, сред които за най-добър филм и най-добър актьор, „Принцът на приливите” е режисиран от Барбра Стрейзанд, която изпълнява и ролята на Сюзан Лоуенстийн, нюйоркска психиатърка, която се опитва да помогне на писателка, склонна към самоубийство, като възстановява семейната й история с помощта на нейния брат-близнак, безработния футболен треньор Том Уинго (Ник Нолти).

Поразен от същите сили, разрушили желанието за живот на сестра му, Том започва болезнено пътуване към отдавна забравени спомени, като се стреми към собственото си спасение, както и това на сестра си.

Същевременно Том дава смелост на д-р Лоуенстийн да преразгледа отношенията си със своя съпруг. Тези двама души от различни светове се изправят лице в лице с болката си и правят изненадващи открития един за друг.

23 август, събота, 21:00 ч.
Откуп
Ransom
1996 / САЩ
Режисьор: Рон Хауърд
В ролите: Мел Гибсън, Рене Русо, Лийв Шрайбер, Делрой Линдо, Дони Уолбърг, Лили Тейлър и др.
Жанр: Криминален екшън

За Том Мулен (Мел Гибсън) парите са без значение, но когато разбира, че дори да плати на похитителите, те не гарантират за безопасността на сина му, той обявява по телевизията, че няма да им плати, а предлага милиони на всеки, който може да върне сина му невредим и да помогне в залавянето на злодеите.

ФБР смята действията му за необмислени, а съпругата му (Рене Русо) му се противопоставя. Но нищо не може да отклони Мулен от първоначалното му решение.

23 август, събота, 23:45 ч.
Приложна магия
Practical Magic
1998 / САЩ
Режисьор: Грифин Дън
В ролите: Сандра Бълок, Никол Кидмън, Даян Уайст, Горан Вишнич, Евън Рейчъл Ууд и др.
Жанр: Комедия

Сали и Джилиан Оуенс винаги са знаели, че са различни. Отгледани от лелите си, след смъртта на родителите им, сестрите отрастват в една семейна среда доста необичайна от общоприетата – техните лели им дават за закуска шоколад и сладкиши, а през другото време ги въвеждат в тайните на приложната магия.

Но играта с магиите също си има цена – някои го наричат проклятие: мъжете, в които те се влюбват са застигани от преждевременна смърт.

Сега възрастните лели, Сара и Джилиан трябва да впрегнат всичките си усилия, за да се преборят с тегнещата над семейството прокоба.

24 август, неделя, 16:00 ч.
Нашивки
Stripes
1981 / САЩ
Режисьор: Иван Рийтман
В ролите: Бил Мъри, Джон Кенди, Харолд Реймис, Пи Джей Солс, Шон Янг и др.
Жанр: Комедия

Когато Джон Уингър (Бил Мъри) загубва работата си, колата, апартамента и приятелката си – и всичко това в един ден – той решава, че има само един изход: да се запише доброволец в армията.

Той уговаря приятеля си Ръсел (Харолд Реймис) да се запише с него. Къде другаде могат да спасят света за целите на демокрацията и да срещнат момичета?

Джон и Ръсел издържат с лекота подготовката за същинската служба. Два пъти ги арестуват, имат постоянни пререкания със своя сержант (Уорън Оутс) и се забъркват в неприятности по време на женски бой в кал.

Дори успяват да откраднат правителствен автомобил и се озовават зад желязната завеса. Бил Мъри е постъпил в армията и тя никога няма да е същата.

24 август, неделя, 20:00 ч.
Мостовете на Медисън
The Bridges of Madison County
1995 / САЩ
Режисьор: Клинт Истуд
В ролите: Клинт Истуд, Мерил Стрийп, Виктор Слезак, Кристофър Круун, Ани Корли и др.
Жанр: Романтична драма

Носителите на Оскар Клинт Истуд и Мерил Стрийп изпълняват главните роли в тази страстна приказка за двама души, чиито съдби се свързват.

Самотна съпруга на фермер и пътуващ фотограф, които преживяват кратка любовна история, която ги белязва за цял живот.

През есента на 1965 фотографът Робърт Кинкейд (Истууд) спира своя пикап пред дома на Франческа Джонсън (Стрийп) с молба да го упъти.

Дошъл е в Айова да снима покритите мостове в района за списание „Нешънъл Джиографик”. Съпругът на Франческа и двете й деца са заминали на щатския панаир в Илинойс и след 15 годишен брак самотата е необичайна почивка от ежедневието й, както и любезният непознат, дошъл на прага й.

За няколко дни двамата откриват любовта, избора и последиците, които ще се отразят на целия им живот.

По романа на Робърт Джеймс Уолър.

24 август, неделя, 22:50 ч.
Гатака
Gattaca
1997 / САЩ
Режисьор: Андрю Никол
В ролите: Итън Хоук, Ума Търман, Джъд Лоу, Елизабет Денехи, Мая Рудолф, Уилям Лий Скот, Джейн Бруук и др.
Жанр: Романтична драма

В този футуристичен трилър създадени чрез генно инженерство хора ръководят света и обикновеният човек се нуждае от чужда самоличност, за да успее. Итън Хоук изпълнява ролята на Винсънт Фрийман, младеж, смятан за „невалиден”, защото е създаден не в лаборатория, а чрез човешка любов.

Решен да постигне целите си, той си купува идентичност от брокер на ДНК, като разменя мястото си с генетично съвършения, но парализиран Джероум (Джъд Лоу).

Винсънт променя външността си и крие несъвършенствата си, докато се издига в йерархията на корпорация Гатака, и започва любовна връзка с красивата си колежка Айрин (Ума Търман).

Мечтата му за междупланетно пътуване е на път да се осъществи, когато директорът на космическата агенция е убит и разследването заплашва да изобличи фалшивия му живот.

Коментари (0)

Публикувано в на 8 август 2008 г.