Филми с Уди Алън и Тимъти Хътън от БНТ – видео

Седмичен бюлетин за филмовата програма на БНТ от 7.10 до 13.10.2012 г.

 

ПОНЕДЕЛНИК – 7.10.2013

 

15.10 – БУРЕН СВЯТ /Австралия, 2009 г./ – 26 х 30 мин.

7 еп – Следвай топката: Флийс тръгва да търси Килиос, който е откраднал Оджи, но преди това „Ездачът” трябва да бъде ремонтиран.

23.00 –  В ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ЦАРЯ /Италия, 2011 г/  – 12 х 46 мин.

8 еп: Има смъртни случаи между младежите с некачествен кокаин. Даниеле и екипът му са по следите на Царя. Но Ивано твърдо е решил да завладее пазара за наркотици. Мисли се за непобедим.

 

ВТОРНИК – 8.10.2013

 

15.10 – БУРЕН СВЯТ /Австралия, 2009 г./ – 26 х 30 мин.

8 еп – Бягство от Нова Аркодия: Тримата приятели попадат в Аркодия и успяват да избягат с помощта на аркодианеца Васлър.

 

23.00 – В ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ЦАРЯ /Италия, 2011 г/  – 12 х 46 мин

9 еп: Сара разбира, че баща й Даниеле има по-специални чувства към Дариа. Моли го да ги запознае. Даниеле все още не може да прежали жена си и не е наясно със себе си. А и работата го поглъща изцяло.

 

СРЯДА – 9.10.2013

 

15.10 – БУРЕН СВЯТ /Австралия, 2009 г./ – 26 х 30 мин.

9 еп – Семейни връзки: Каква е организацията в Аркодия? Как функционира този град-държава? Как живеят аркодианците?

 

20.55 – МОМЧЕТАТА ОТ „МЕДИСЪН” АВЕНЮ /САЩ, 2010г./ – IV сезон, – 13 х 50 мин.

IV сезон, 7 еп: Дон не е доволен от идеите на своите колеги за реклама на „Самсонайт”. Рожденият ден на Пеги се проваля, Марк и роднините й са разочаровани. В драматичен разговор Дон я обвинява в суета и дребнавост. Дон загубва Анна, единствения човек, който го е познавал истински. Постепенно идеите за рекламата на „Самсонайт се избистрят.

IV сезон, 8 еп: Джоуи влиза в конфликт с Джоу, в резултат на което е уволнен. Хенри се впуска в политическа кариера. Дон кани Фейна на среща, на която се разкрива, че двамата изпитват влечение един към друг. Дон отива на рождения ден на сина си.

 

23.00 – В ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ЦАРЯ /Италия, 2011 г/  – 12 х 46 мин.

10 еп: Даниеле е по следите на Царя. Арестуват дясната ръка на Ивано – Федерико. Междувременно има нови смъртни случаи сред младежите от некачествени наркотици. Започва издирването на дилърите.

 

ЧЕТВЪРТЪК –  10.10.2013

 

15.10 – БУРЕН СВЯТ /Австралия, 2009 г./ – 26 х 30 мин.

10 еп – Отливът: В Колонията става преврат. Веролда е изолирана. Макин успява да организира преврат.


20.55 – ДЕНЯТ, КОЙТО ПРОМЕНИ ЖИВОТА НА МИС ПЕТИГРЮ /САЩ,Великобр./

MISS PETTIGREW LIVES FOR A DAY

Сценарист: Саймън Бофой, Дейвид Магий.Режисьор: Барат Налури. Оператор: Джон Де Борман. Музика: Пол Инглишби. В ролите: Франсис Макдорманд, Ейми Адамас, Клеър Клифърд, Шърли Хендерсън

Гледай видео анонс онлайн

Лондон, преди началото на Втората Световна война. Мис Петигрю е гувернантка на средна възраст, която работодателките постоянно уволяват. Отчаяна, мис Петигрю се обръща за помощ към агенция, но никой не иска да я наеме. Възползвайки се от моментното отсъствие на шефката на агенцията, мис Петигрю открадва визитката на жена, търсеща да наеме помощница. След като прекарва една безсънна нощ на гарата, мис Петигрю, гладна, зле сресана и облечена, звъни на вратата на адреса от визитката. Тя смята, че ще гледа деца, а всъщност госпожица Лафос търси частна секретарка. Госпожица Лафос е доста лекомислена и несериозна. През следващите 24 часа мис Петигрю ще помогне на работодателката си да подреди любовния си живот и да избере между собсвеник на клуб, осигуряващ й луксозен апартамент, продуцент, който най-сетне може да й даде мечтания шанс и беден пианист, лудо влюбен в нея. От своя страна г-ца Лафос ще помогне на госпожица Петигрю да изглежда по-добре, в резултат на което мис Петигрю покорява едно мъжко сърце.

Субтитри

 

23.00 – В ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ЦАРЯ /Италия, 2011 г/  – 12 х 46 мин.

10 еп – Отливът: В Колонията става преврат. Веролда е изолирана. Макин успява да организира преврат.

 

ПЕТЪК –  11.10.2013

 

15.10 – БУРЕН СВЯТ /Австралия, 2009 г./ – 26 х 30 мин.

6 еп – От лошо – по-лошо: Оджи трябва да презареди, за да може да съществува нормално. Джейсън, Лий и Флийс отиват в Колония. Трябва им официално разрешение да ползват енергията на Маяка. Само Веролда може да позволи. Летящите искат да си върнат яхтата. Лий измисля как да зареди Оджи от Маяка. Оджи изчезва. Кой ли го е откраднал?

 

22.00 – ТОРЧУУД: ДЕНЯТ НА ЧУДОТО /Великобритания, 2011 г/   – 10 х 50 мин. 

4 еп – Бягство в Лос Анджелис: Групата заминават за Лос Анджелис, за да проучат по-добре намеренията на „Файкорп”. Но този, който желае унищожението им ги открива и там. „Файкорп” започват да организират „кризисни лагери” за немъртвите и бащата на Гуен също е откаран там.

 

00.45 –  СЕРИЯ ОТ САРКАЗМИ /САЩ, 2007 г/    MULTIPLE SARCASMS

Сценарист: Брукс Бранч, Линда Морис. Режисьор: Брукс Бранч. Оператор: Яцек Ласкус. Музика: Джордж Фонтенет. В ролите: Тимъти Хътън, Мира Сорвино, Дана Дилейни, Лайла Робинс, Индия Ененга, Марио ван Пийбълс, Стокард Чанинг и др.

Гледай видео анонс онлайн

Габриел има всичко – успешен професионален живот като архитект, красива съпруга и предана дъщеря. Но осъзнава, че не е истински щастлив и решава да напише пиеса за безполезната страна на своя живот. Той напуска работа и започва да пише. Бракът му завършва с развод, но пиесата е успешна и Габриел е по-щастлив.

субтитри

 

СЪБОТА – 12.10.2013

 

15.00 – ПРЕКРАСНИ И УДИВИТЕЛНИ /САЩ, 2001 г/  LOVELY AND AMAZING

Сценарист и режисьор: Никол Холофсинър. Оператор: Харлбан Басмаджиан. В ролите: Катрин Кийнър, Бренда Блетин, Емили Мортимър, Рейвън Гудуин, Аунджануе Елис, Кларк Грег и др.

Гледай видео анонс онлайн

Филмът  разкрива историята на жени, които са обикновени, дори безлични. Такъв е и животът им. Всяка от тях има своите желания и представи, които често се разминават с действителността. Двете сестри са пълна противоположност. Едната е истерична и враждебна към всички, а другата е мила и добра. Майка им се подлага на липосукция, но има усложнения. Те са принудени са се грижат за осиновената си тъмнокожа сестричка.

Субтитри

 

18.05 – ЛЕДЕНАТА ПЛАНЕТА /Великобритания, 2011 г/ – 7 х 50 мин. – документален филм

FROZEN PLANET

Разказвач: сър Дейвид Атънбъро

Гледай видео анонс онлайн

/1 еп/ Пределите на Земята: Една трета от планетата ни е скована от лед, но за мнозина мразовитите предели на Арктика и Антарктика са напълно непознати. Това е царство на крайностите, вълшебни места, сякаш взети от света на приказките. Животът тук се диктува от леда. Когато идва и си отива. Последните непокътнати кътчета на планетата се променят още преди да сме ги разбрали напълно.

 

21.45 – СБОГОМ, МОЯ КРАЛИЦЕ /Франция, Испания, 2010 г/

LES ADIEUX A LA REINE

Режисьор: Беноа Жако. В ролите: Даян Крюгер, Лиа Сиду, Вержини Ледойен

Гледай видео анонс онлайн

Режисьорът Беноа Жако ни връща във времето на Френската революция. Пищни декори, впечатляващи костюми, напудрени фризури и остроумен език. Добре дошли зад кулисите в покоите на Мария Антоанета и нейната неизвестна връзка с млада жена, която всяка вечер чете любопитни истории на кралската особа.

Субтитри

 

00.40 – ТОЛКОВА ОТДАВНА ТЕ ОБИЧАМ /Франция, Германия, 2008 г/

IL Y A LONGTEMPS QUE JE T’AIME

Режисьор: Филип Клодел. В ролите: Кристин Скот Томас, Елза Зилберщейн, Серж Азанависюс, Лоран Гревил и др.

Гледай видео анонс онлайн

След 15 години прекарани в затвора за извършване на необяснимо престъпление, Жюлиет се среща със сестра си Леа, която не е виждала от дете. Леа, омъжена и с две осиновени деца, топло посреща по-голямата си сестра в дома си и прави всичко възможно да възстанови връзката помежду им. Но докато Жюлиет се опитва да се пребори с демоните от миналото си, тя открива, че й е все по-трудно да се адаптира към новооткритата си свобода.

субтитри

 

НЕДЕЛЯ – 13.10.2013

 

15.30 – БЯГСТВО В РОПОТАМО /България, 1973 г/

Сценарист: Борис Априлов. Режисьор: Рангел Вълчанов. Оператор: Атанас Тасев. Музика: Иван Стайков. В ролите: Наталия Маркова, Димитър ташев, Георги Калоянчев, Константин Коцев, Иван Кондов, Стоянака Мутафова

След концерт изчезва популярната певица Лина. Изморена от светския живот, тя заминава за Ропотамо и заживява в рибарската къщичка на бай Манол. При бай Спиро, който е във вражда с Манол, също има гост – полския мореплавател Ян. Двамата млади се сближават. Идва празникът на вятъра – ден, в който всички хора стават добри.

 

19.00 – ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ЖЕНИ: ХЕДИ ЛАМАР /Великобритания, 2011 г/

Режисьор: Джоана Гибън

Хеди Ламар взривява касите на киносалоните. Фатална жена, чиято красота хипнотизира публиката, тя е първата актриса, която се съблича на екрана. Но постепенно друг тип красавици превземат Холивуд и Хеди заживява самотна и забравена. В този момент идва реваншът – Хеди става изобретател. Забележителното й творение я поставя сред най-ярките умове на модерните комуникационни технологии.

 

23.05 – НЕ ПИЙТЕ ВОДАТА /САЩ, 1994 г/

DON’T DRINK THE WATER

Сценарист и режисьор: Уди Алън. Оператор: Карло Дилалма. В ролите: Уди Алън, Джоузеф Съмър, Робърт Стантън, Едуард Хърман, Розмари Мърфи

Гледай видео анонс онлайн

Комедия. Действието се развива по времето на Студената война. Американски туристи зад Желязната завеса търсят убежище в посолството на страната си, тъй като са заподозрени, че са шпиони. Следва поредица от комични ситуации.

субтитри

Коментари (0)

Публикувано в на 7 октомври 2013 г.