Филми по „Диема“ в периода 11 – 17 август


Ангел на мрака” – “Dark Angel”
Понеделник, 11.08.2008 г., 22:00 ч.
Жанр: фантастичен екшън
Режисьор: Крейг Баксли
Участват: Долф Лундгрен, Брайън Бенбен, Бетси Брантли
Държава: САЩ
Година: 1990

Полицаят Джак Кейн, разследващ убийството на свой колега, внезапно загубва следите на убийците – наркомани, пристигнали от…Космоса. Те са белокоси гиганти, въоръжени с фантастични оръжия. Наркотикът, който им е нужен, е твърде особен – извлича се от мозъчната течност на убиваните от тях хора. Престъпниците са преследвни от представител на галактическите правоохранителни органи. Но след смъртта на извънземния полицай, само Джак Кейн е способен да се застъпи за благополучието на човечеството.

Без памет” – “Fugitive Mind”
Сряда 13.08.2008 г., 22:00 ч.
Жанр: научнофантастичен екшън
Режисьор: Фред Олън Рей
Участват: Майкъл Дудиков, Хедър Лангенкамп, Мишен Грийн
Година: 1999
Държава: САЩ


Робърт Дийн (Майкъл Дудиков), след години работа за мултинационалния конгломерат GENCOM, открива, че е загубил голяма част от спомените си.

Докато сглобява пъзела на паметта си, той осъзнава, че след жестоки експерименти мозъкът му е препрограмиран да загърби брутални и ужасяващи престъпления.

Ще намери ли Робърт начин да спре безмилостните учени, преди да установят тотален контрол над мозъка му и да го унищожат напълно?

Извънредна сила“ – Excessive Force
Четвъртък 14.08.2008 г., 22:00 г.
Жанр: екшън
Режисьор: Йон Хес
Участват: Томас Иън Грифит, Ланс Хенриксън, Джеймс Ърл Джонс
Година: 1993
Държава: САЩ

Група чикагски полицаи участват в акция, при която изчезват 3 млн. долара. Местният шеф на мафията е по петите им. Той започва да си разчиства сметките и човешкият живот вече не означава нищо. Остава само един полицай, който взима закона в свои ръце. Войната се води безмилостно. Полицаят и неговата приятелка се оказват врагове на всички. И всеки има причини да ги убие …

Внезапен сблъсък” – „Sudden Impact”
Петък, 15.08.2008 г., 22:00 г.
Жанр: трилър
Режисьор: Клинт Истууд
Участват: Клинт Истууд, Сондра Лок, Пат Хингъл, Майкъл Газо, Том СтърнГодина: 1993
Държава: САЩ
Година: 1983

Порочен сериен убиец вилнее из Сан Франциско. Следите отвеждат полицията до малкото градче, намиращо се на брега на океана. Когато Хари Калахан се намесва и взема нещата в свои ръце, медиите и властите за пореден път се изправят на нокти. Хари се отправя към градчето, за да разследва горещите следи на престъплението. С помоща на оръжието, той не изневерява на стила си и се справя на бърза ръка с престъпника, оставяйки след себе си не един и два трупа.

Жертвите на войната – Casualties of War
Събота, 16.08.2008 г., 22:00 ч.
Жанр: военна драма
Режисьор: Браян Де Палма
Участват: Майкъл Фокс, Шон Пен, Дон Харви, Джон Райли, Джон Легуизамо, Ерик Кинг, Винг Раймс, Дан Мартин
Държава: САЩ
Година: 1989

Шон Пен и Майкъл Джей Фокс застават един срещу друг, въпреки че са от един и същи лагер.

Майкъл Джей Фокс, в ролята на ефрейтор Ериксън, се опълчва на решението на сержант Мизърв (Шон Пен) да отвлекат млада виетнамка заедно с тях на мисията, която им е възложена.

След като нещата излизат извън контрол, Ериксън прави всичко възможно да помогне на момичето да избяга, но уви – не успява и тя е изнасилена убита по особено жесток начин. Решен да възтържествува правдата и момичето да бъде отмъстено, Ериксън успява да осъди виновниците – хората от собствената му мисия, начело със сежант Мизърв.

Бягащият човек – The Running Man
Неделя, 17.08.2008 г., 20:00 ч.
Жанр: трилър
Режисьор: Пол Майкъл Глейзър
Участват: Арнолд Шварценегер, Мария Кончита Алонсо, Яфет Кото
Държава: САЩ
Година: 1987

В този филм, заснет по една от ранните творби на Стивън Кинг, Лос Анжелис през 2017 г. се е превърнал в полицейски град, а целият свят живее в очакване на тотален колапс на глобалната икономика. Всички форми на развлечение са под контрола на правителството, а най-популярното телевизионно шоу е специално измислена игра, в която осъдени престъпници получават шанс да се измъкнат, бягайки от брутални убийци, наричани „Сталкерите“. Всеки, който оцелее, получава свободата си. Но ето, че на сцената се появява погрешно обвинения гражданин Бен Ричардс (Арнолд Шварценегер), който ще обърка сметките на всички коварни сценаристи.

Урагана” – „The Hurricane”
Неделя, 17.08.2008 г., 22:00 ч.
Жанр: драма
Режисьор: Норман Джойсън
Участват: Дензъл Уошингтън, Виселъс Риън Шанън, Дебора Ънгър, Дан Хедая, Деби Морган, Кланси Браун, Харис Юлин
Година: 1999
Държава: САЩ

Рубин Картър – Урагана е световен шампион по бокс. През 1966 година, на върха на славата си, той е обвинен несправедливо в убийство и осъден на 20 години затвор. Почти десетилетие след процеса един тийнейджър се запознава с издадените мемоари на Урагана и го посещава в затвора. След като Рубин губи поредния шанс да обжалва присъдата, момчето убеждава своите настойници да съдействат за ново разглеждане на делото, в резултат на което справедливостта побеждава, макар и 20 години по-късно.
Този динамичен филм е изграден върху мотивите на две книги – спомените на боксьора и неговата романизирана биография. Авторите се придържат към документалната сила на фактите и много внимателно реконструират необикновената съдба на знаменития някога спортист. С много плътно психологическо портретиране на централния образ филмът звучи като обвинение към една съдебна система, допускаща не само грешки, но и шокиращи прояви на несправедлидост. Без да е нещо особено като художествен факт, „Урагана“ завладява с необикновените перипетии на сюжета, както и с обаятелния образ на боксьора-легенда. Изключително изпълнение на Дензъл Уошингтън.

Награди и номинации:
„Златен глобус“ 99 за главна мъжка драматична роля на Дензъл Уошингтън;
Берлин`2000 – „Сребърна мечка“ за мъжка роля на Дензъл Уошингтън;
Номинация за „Оскар“`99 и от Гилдията на филмовите актьори за главна мъжка роля на Дензъл Уошингтън;
2 номинации за „Златен глобус“ – за най-добра драма и режисура.

Коментари (1)

Публикувано в на 4 август 2008 г.