Февруари 2011: Vaya Con Dios изнасят концерт с кабаретен привкус!

VAYA CON DIOS в София на 19-ти февруари 2011г.! “What’s а womаn” и Dani Klein отново в зала 1 на НДК!

Една от най-обичаните белгийски групи VAYA CON DIOS идват за концерт в Бългaрия на 19-ти февруари 2011г. Шоуто им ще се състои в зала 1 на НДК, а организатор на събитието е Loud Concerts.

Изпълнителите на емблематичните “What’s a woman”, „Nah Neh Nah“ и още куп прекрасни и вечни хитове ще стъпят за втори път у нас, след като веднъж ни показаха на какво са способни в напълно разпродадената зала, преди близо три години. В месецът на любовта на 2011-та ,VAYA CON DIOS, водени от неповторимата Dani Klein, отново ще разпалят сърцата на феновете си в България.

Историята на VAYA CON DIOS (в превод “Върви с боговете”) започва през 1986г. Групата е създадена от Dani Klein, Dirk Schoufs и Willy Lambregt, които оформят интересно акустично, soul, gypsy-blues трио.

Първият им сингъл “Just a friend of mine” много бързо се превръща в хит. Групата става много популярна в родината си (Белгия), а две години по-късно VAYA CON DIOS стават световно известни.

Само част от най-успешните и превърнали се в класики техни хитове са: “Night Owls” , “What’s a woman”, “Nah neh nah”, “Puerto Rico”, “Heading for a Fall”, “Don’t Break My Heart”.

Скоро след създаването на триото Willy Lambregt напуска, въпреки успешното начало. Години по-късно, през 1991г. Dirk Schoufs също напуска групата и умира скоро след това. Албумът „Time Flies“, който излиза на следващата година е невероятно тъжен и е изцяло дело на Dani Klein.

През 1995г VAYA CON DIOS издават албума „Roots and Wings“, който се продава в повече от 7 милиона копия. Скоро след това Dani се оттегля от шоубизнеса, за да пътува и „живее живота си“. След почти четири години, в които обикаля света, тя се завръща на сцената и поема отново пътя на музиката.

Последният албум “Comme on est venu…” излиза в края на 2009г, а песните в него са изпяти на френски език. Част от тях са написани от самата Dani Klein, а при излизането на албума тя споделя: “С този албум се завръщам към корените си, към любимите ми френски изпълнители, които слушах по радиото като дете.” В албума перфектно са съчетани горещият глас на Dani с Rhythm & Blues и Groove lounge.

През годините и до сега Dani Klein работи с едни от най-добрите музикнати, пише голяма част от текстовете си и записва, но през цялото това време не спира да обикаля целия свят, да изнася концерти и да радва хилядите почитатели на VAYA CON DIOS. До този момент групата е покорила сцените в над 40 държави и е изнесла хиляди концерти, повечето от които – напълно разпродадени.

Новото шоу на VAYA CON DIOS обещава да е с кабаретен привкус, а самата Dani Klein да видим едновременно различна и позната.

Билети за предстоящия концерт на групата на 19-ти февруари 2011г. в София, се пускат в продажба от 11.10.2010г (понеделник). Местата, на които могат да бъдат закупени са: Билетен център в НДК и в мрежата на Ticketstream.bg. Цената на билетите е от 40 до 80 лв.

Vaya Con Dios – What s a Woman

Коментари (1)

Публикувано в на 11 октомври 2010 г.