Фестивал Детска мелодия на годината с концерт в зала 1 НДК София

Стартира най-новият фестивал у нас за детски песни „Детска мелодия на годината“. Организатори са сдружение „За българска музика и изкуство”, Съюз на българските композитори и Държавна агенция за българите в чужбина.

Първото издание на Фестивала стартира на 22 март 2018г. и ще завърши с галаконцерт в Зала №1 на НДК на 22 декември 2018г. Повече информация за условията на участие и подробен регламент на Фестивала ще намерите на сайтовете на Съюза на българските композитори и Държавната агенция за българите в чужбина, както и на Фейсбук страницата на Национален фестивал ”Детска мелодия на годината”.

С реализацията на ежегоден Национален фестивал за нова българска детска песен „Детска мелодия на годината“, организаторите на Фестивала си поставят следните цели:

– Даване нов тласък на творческите отношения между българските композитори, поети, музиканти, вокални педагози и талантливите ни деца и юноши.

-Чрез нови стойностни и подходящи за деца и юноши песни да се преодолее част от дефицита в музикалното и нравствено възпитание на настоящото и бъдещите поколения български деца и младежи.

– Създаване на качествена музикална аудио и видео-продукция, която да бъде популяризирана от българските радиа, телевизии и чрез интернет.

– Приобщаване на малките българчета по света към родния език,музика, дух и култура.

Коментари (0)

Публикувано в на 31 март 2018 г.