Фантастичният минисериал „Фантомът“ и още от филмите по bTV

Акценти от филмовата програма на bTV за периода 29 август – 4 септември 2011 г.

ВТОРНИК, 30 август
00:30 ЧАСА
Кълвача
Оригинално заглавие: Pecker (САЩ, 1998 г.)
Жанр: Драма, комедия
Режисьор: Джон Уотърс
В ролите: Еуард Фърлонг, Кристина Ричи, Марта Плимптън, Брендън Секстън, Лили Тейлър, Марк Джой, Бес Армстронг, Патриша Харст и др.

Тийнейджър на име Пекър („кълвач”), който работи в магазин за сандвичи в Балтимор, прави фотографии на своето семейство и на всички неща, които се случват в малкия работнически квартал. Те впечатляват търговец на изкуство от Ню Йорк. След това момчето бързо се превръща в звезда. Но предметите на неговото изкуство се чувстват експлоатирани. Сега всичко е в ръцете на Пекър, който трябва да накара приятелите си и жителите, обект на неговите фотографии, да различат доброто от лошото в изкуството на фотографията.

ЧЕТВЪРТЪК, 1 септември
22:30 ЧАСА
Фантомът – минисериал, част 1
Оригинално заглавие: The Phantom (САЩ, 1999 г.)
Жанр: Фантастика
В ролите: Райън Карн, Сандрин Холт, Жан Марчанд, Камерън Гудман, Изабела Роселини, Рон Лий

Преди Супермен, Сапйдърмен и Батман, Фантомът се превърна в истински феномен и легенда в аналите на комиксите през 20ти век. Сега, безсмъртният герой се завръща, за да нанесе още един удар на злото и в сърцата на злодеите по целия свят. И за да провокира младото поколение да повярва в „Призрака, който ходи”…

СЪБОТА, 3 септември
14:40 ЧАСА
Романс за камъка
Оригинално заглавие: Romancing The Stone (САЩ, 1984 г.)
Жанр: Драма
Режисьор: Люис Тийг
В ролите: Майкъл Дъглас, Катлийн Търнър, Дани де Вито, Холанд Тейлър, Мануел Охеда и др.

Срамежливата писателка на любовни романи Джоан Уайлдър (Катлийн Търнър) мечтае да прилича поне малко на своите смели героини. Тя попада на опасна мисия в коварните джунгли на Южна Америка. За да открие отвлечената си сестра, Джоан ще трябва да разчита на помощта на красивият мошеник Джак Колтън (Майкъл Дъглас), който поразително прилича на герой от нейните романи.

Заедно двамата попадат в неочаквано опасни ситуации, заплитат мистерии около древни съкровища, срещат се със сприхави хулигани. Историята е изпълнена с обрати и, разбира се, с нежна романтика…

НЕДЕЛЯ, 4 септември
17:00 ЧАСА
Маймунски работи
Оригинално заглавие: Monkey Trouble (САЩ, 1994 г.)
Жанр: Комедия, приключенски
Режисьор: Франко Амури
В ролите: Финстър, Тора Бърч, Харви Кайтъл, Мими Роджърс, Кристофър МакДоналд и др.

Ева е малко момиче, което започва да се чувства все по-изоставена и игнорирана, когато малкият й брат се ражда. Нищо не върви добре в живота й, докато не намира нов приятел – маймуната Доджър. Доджър и Ева бързо се сприятеляват и започват да забавляват хората на крайбрежната улица в града. Докато Ева не разбира, че Доджър има скрит талант – той е много добър крадец.

Коментари (0)

Публикувано в на 28 август 2011 г.