Фандъкова обещава електронна община при Коритаров

Електронна община – удобство за гражданите, които вместо да стоят на опашки и да обикалят гишета, да могат да свършат работата си по интернет

В завърналото се след лятна почивка предаване „Свободна зона” по ТВ+ пръв гост бе настоящият кмет на София и бъдещ кандидат-кмет на столицата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. В началото на разговора тя пожела на водещия Коритаров успешен нов сезон, а от своя страна той обеща на зрителите много динамика, особено с оглед на предстоящите местни и президентски избори.

Още в началото на разговора в студиото кметът благодари на софиянци за проявеното разбиране по отношение на затворените булеварди в столицата. Фандъкова увери, че скоро булевардите ще бъдат отворени и движението по пътищата ще стане по-спокойно. Кметът на София е убедена, че работата в столицата не трябва да се върши на парче, а проблемите да се решават комплексно и постепенно.

„Градът ни има проблеми от години, защото се развива мандатно. Аз работя така, че да имам възможност да продължа проектите, които сме започнали. Независимо кой ще бъде кмет, той не трябва да прави заложник града, особено когато проблемите са ясни”, каза в студиото на „Свободна зона” Фандъкова.

„Синхронът с правителството е изключително важен по отношение на управлението на града. Всеки друг подход е водил до сериозни проблеми и от това страдат гражданите”, каза още тя.

По отношение на предстоящата предизборна кампания, Фандъкова изрази мнението, че опасността от популизъм по отношение на София не е никак малка. „Повечето от другите кандидати са общински съветници. При всеки един от кандидатите може да се говори за стил и за резултати в сферата, в която е работил, и аз очаквам това да бъде оценявано”, коментира Фандъкова.

„ГЕРБ е най-голямата дясна партия в България. На мен не ми е безразлично какво се случва в дясното пространство. На миналите избори получих подкрепата на „Синята коалиция”. Има хора от СДС и ДСБ в екипа ми. Пожелавам успех и се надявам противоречията вдясно да не съществуват, защото това е важно за всички, а и за ГЕРБ, като партия в център-дясното политическо пространство”, отговори кметът на София на зрителско питане.

На въпрос на Георги Коритаров кое е предизвикателството пред Фандъкова за следващия период, тя отговори, че това е изграждането на електронна община – удобство за гражданите, които вместо да стоят на опашки и да обикалят гишета, да могат да свършат работата си по електронен начин.

Коментари (0)

Публикувано в на 3 септември 2011 г.