ЕYAH – чуй парчето на Теди и Тени, което омая ЕС! с онлайн видео и снимки

ЕYAH – чуй парчето на Теди и Тени, което омая ЕС!

Българка и нигериец  се борят с бедността чрез песен

Теди Славчева и Тени Омеде ще представят клип към песен ЕYAH, с която  се класираха сред дванадесетте финалисти на конкурса  на ЕС „Музиката срещу бедността”.

През септември миналата година  двамата изпълнители записват песента по музика и текст на Тени Омеде, участват в конкурса  и след интернет гласуване от цял свят, от 250 песни от 20 държави заемат престижното седмо място. Песента носи посланието в себе си с любов и единство да победим страданието и бедността…

Видео клипът към ЕYAH е заснет точно на Великден. Той се отличава със стилната си и изчистена визия, която е по – различна от българските клипове и подсилва посланието на песента. Режисьор на видеото е Андрей Хадживасилев, а опратор е Борис Славков от филмово студио  Revive Vision.

Официалната промоция на песен ЕYAH ще се състои на 09.06.2010г.  в Sofia Live Club от 18.30 часа.  Освен представянето на видео клипа, Teddy & Tenny ще изпълнят и няколко кавъри и авторски парчета, сред които е и песента „Само с теб”, с която през май са спечелили първо място за авторска музика на европейския поп рок конкурс Сарандев 2010.

Младите изпълнители се изявяват, като дует от две години, като Теди Славчева е от Добрич, а Тени Омеде от Нигерия. Двамата започват да пеят във воколано студио Angel Voices, град Варна, с вокален педагог Атанаска Липчева преди две години и половина, където развиват своите вокални умения  и постепено се оформят като дует.

Участват в национални и международни конкурси за вокално изкуство и печелят призови места. Класират се и на  полуфинала на Евробгвизия 2009.

eyah – тени & теди

Коментари (1)

Публикувано в на 8 юни 2010 г.