Eyah – българка и нигериец борят бедността с ТОЗИ клип! (видео) с онлайн видео и снимки

Eyah – българка и нигериец борят бедността с ТОЗИ клип! (видео)

Нигерия и България  с клип срещу бедността, ЕС одобрява

Бляскава. Стилна. Завладяваща. Такава беше промоцията на видеоклипа на Teddy & Tenny към песента EYAH, която се състоя на 9 юни в Sofia Live Club.

EYAH e песента, с която те се класират на седмо място на конкурса на ЕС „Музиката срещу бедността”, в който участват над 250 песни от 20 държави.

Клипът към нея се отличава с изчистената си,  различна от наложилата  се в българските клипове визия, която подсилва посланието на песента. Във видеото присъстват  снимки от хеликоптер и подводна камера. Режисьор е Андерй Хадживасилев, а оператор Борис Славков от филмово студио Revive Vision.

Гостите на събитието имаха възможност не само да видят премиерата на  клипа  на атрактивния дует, но и да чуят няколко техни изпълнения, сред които и авторски парчета на български и английски език.

Топлият и плътен тембър на Тени и нежният ангелски глас на Теди се допълваха невероятно, а с харизмата и очарованието, което излъчваха, успяха да завладеят публиката.

Ето какво казват младите изпълнители за бедността: „Това  е  проблем, който става все по-сериозен, не само в България, в Африка, но и по целия свят. Но ако се обединим и всеки направи нещо срещу бедността, можем да променим това. Нашият начин да помогнем е музиката и се надяваме посланието на песента да въздейства и да достигне до повече хора”.

Теди Славчева е от Добрич, а Тени Омеде от Нигерия. Откриват се в град Варна, където двамата творят заедно вече две години. Техен вокален педагог е Атанаска Липчева от вокално студио Angel Voices,  с която работят от две години и половина. Печелили са призови места от национални и международни конкурси и се класират на полуфинала на ЕвроBGвизия 2009.

С представянето на своя първи видео клип, Teddy & Tenny дадоха сериозна заявка не просто да се появят на голямата българска поп сцена, но и да й придадат един по – различен привкус, визия и звучене.

Коментари (0)

Публикувано в на 10 юни 2010 г.