Европейските срещи на ЦСКА и „Литекс“ – гледай само по БНТ

Футболна вечер по БНТ в четвъртък

В четвъртък БНТ ще излъчи двата мача на ЦСКА и „Литекс” в Европа. Срещата-реванш ЦСКА срещу Динамо (Москва) за „Лига Европа” ще се предава по БНТ1 от 19.00 ч.

Непосредствено след края на двубоя в Москва БНТ продължава футболния маратон от Ловеч. Там от 21.00 часа започва двубоят – реванш за влизане в групите на „Лига Европа”: „Литекс” – БАТЕ Борисов, който ще върви пряко и по БНТ САТ.

Възпитаниците на Станимир Стоилов излизат с комфортната преднина от 1-0. В първия двубой „червените” изненадаха гостите с 0:0 в София, като удариха и два пъти гредата.

„Радваме се, че отново по БНТ ще има футболна вечер. – коментира Методи Манченко, шеф на главна редакция „Спорт”. – Винаги сме се стремели да задоволим интереса на зрителите ни, който съдейки по обажданията, мейлите и прогнозния рейтинг от 10 пункта, е огромен.

Ще го правим и занапред, когато имаме отговорни партньори, защото, и „Литекс”, и агенцията „Спорт Файв” се държаха гъвкаво и можахме да защитим максимално интереса на двете страни.”

Коментатор на мача в Москва е Ивайло Ангелов, а в Ловеч пред микрофона ще бъдат Ценко Симов и Петър Василев.

БНТ има правата на първи избор от мачовете в груповата фаза на Лига Европа, където вече се класира „Левски”. Първите мачове са на 17 септември от 20.00 ч. или 22.05 ч., а жребият, който ще определи съперниците на българските представители, е в петък от 14.00 часа и ще бъде излъчван също пряко по БНТ1.

Коментари (0)

Публикувано в на 26 август 2009 г.