Евроком с повече пари от изборите от БНТ

Телевизия „Евроком“ е получила най-много средства от медийните пакети, отпускани от държавния бюджет, за парламентарните избори. Поискана от „Дневник“ справка на Централната избирателна комисия за изплатените средства от кампанията показва, че телевизията е получила 103 хил. лв.

Това е втори път, в който „Евроком“ получава най-много средства по медийните пакети, след като телевизията получи общо 414 хил. лв. от пакетите за президентските избори и информационната кампания за националния референдум, които се проведоха заедно на 6 ноември.

Право на средства за медийни участия по време на кампанията за парламентарните избори на 26 март имаха 7 партии, 8 коалиции и независимите кандидати. Общата сума по пакетите бе 500 хил. лв. Една пета от тях „Евроком“ е получила по договори с 4 партии, две коалиции и един независим кандидат. За сравнение – Българската национална телевизия е получила близо 98 хил. лв. от медийните пакети от 11 договора с 3 коалиции и 4 партии. „Нова телевизия“ пък е получила близо 77 хил. лв. по два договора.

Прочетете цялата информация в Дневник

Коментари (0)

Публикувано в на 9 май 2017 г.