Есил Дюран поздравява Бойко с песен от филма „Бодигард“

Есил Дюран в плен на ретро поп-вълната

Само преди дни Есил Дюран изнесе впечатляващ концерт в модния това лято „Бедрум бийч“, на плажа в Слънчев бряг.

Певицата отново доказа, че ретро-вълната в музиката продължава да владее както българските, така и чуждестранните туристи. Звездата на телевизия „Планета“ подари няколко незабравими часа на гостите на черноморския курорт с поп-музиката на 90-те години.

На сцената прозвучаха песни от репертоара на Майкъл Джексън, Мадона, Тина Търнър, Шер, Уитни Хюстън, Кайли Миноуг, Ace of Base и др. Не бяха подминати и емблематични български песни от този период, част от които на Силвия Кацарова, Тоника и др.

За първи път изпълненията на Есил Дюран бяха съпровождани от жива група, което според певицата е още една предпоставка за истинско и завладяващо шоу.

Кулминацията на вечерта настъпи по време на изпълнението на песента „I will always love you“, част от саундтрака към филма „Бодигард“. В средата на песента Есил Дюран отправи своя поздрав към новия премиер на България – Бойко Борисов, който е почитател на тази песен.

Изпълненията на незабравими песни върнаха гостите към емоционални спомени от детството и младежките им години. Самата Есил Дюран си припомни с усмивка времето, в което е започнала нейната музикална кариера.

Звездата на телевизия „Планета“ се върна към студентските си години в Консерваторията, където е завършила поп и джаз пеене. Не по-малка част от нейния професионален път е свързан с поп-музиката на 90-те години, когато е пяла и в чужбина. Есил Дюран има дълъг стаж на сцената по време на морски круизи в Скандинавия, Англия, Холандия и др. За своето шоу Есил Дюран получи много поздравления, което я кара да мисли за неговото продължение

. Талантливата изпълнителка се радва и на положителните отзиви, които пожъна новият й видеоклип „Леле, Яно“. Видеото представя популярната песен от шопския край по модерен начин и вече се излъчва в ефира на телевизия „Планета“.

Есил Дюран пее на три от езиците, които отлично владее – английски, турски и български, което прави песента интересна смесица на ритми, вариращи от съвременен джаз, етно-фолк до модерен клубен саунд.

Снимка: Боби Фатахи

Коментари (0)

Публикувано в на 5 август 2009 г.