Emeli Sandé – невроложка шашка света с хитовете си!


24-годишната студентка по медицина е на път да завладее света с уникалния си тембър и впечатляващите песни, които пише сама

Пред вас е дългоочакваният дебютен сингъл на Emeli Sandé, наречен ‘Heaven’. Малко хора знаят, че Emeli Sandé всъщност стои зад много от хитовете на 2010 г. Сега, тя излиза „наяве” като самостоятелен певец и талантлив композитор с новия си, дебютен сингъл за 2011 г.

Като човек, който лично е преминал през трънливия път на музикалното изкуство – и през създаването, и през изпълнението на музиката, тя знае как да твори съвременна музика, която остава непреходна. “Heaven” съчетава и двете неща – еуфорична лятна песен с пищни струнни изпълнения и трип-хоп бийтове, над които се извисява префиненият глас на Emeli. Песен, която те кара да се чувстваш прекрасно всеки път, щом я чуеш…

С бръснатата си глава и татуировка на Фрида Кало, 24-годишната звезда на класациите в Абърдийн вече е работила с някои от най-големите имена в съвременната поп музика и от нейните взаимни проекти са се родили два Топ 10 хита: ‘Never Be Your Woman’ на Wiley (feat. Emeli Sandé) и ‘Diamond Rings’ на Chipmunk, на който Emeli е съавтор. Освен че притежава невероятен глас, тя свири и на пиано от 11-годишна възраст. Разнородните й певчески и композиторски таланти, достойни за уважение, са й спечелили и още съвместни проекти: с Tinie Tempah (Let Go), Professor Green (Kids That Love To Dance) и Tinchy Stryder (Let It Rain).

Богато мелодични, много силни и ретро-футуристични, авторските песни на студентката по медицина (специалност неврология) са интересни и индивидуалистични като самата нея. Нейната интуиция и вродена интелигентност, самоувереност и болезнена откритост прозират в текстовете на парчетата й. Очевидна е и любовта й към Nina Simone, Joni Mitchell, Roberta Flack и Lauryn Hill. „Все още съм свързана с една песен на Joni (Mitchell), въпреки че е на 25 години”, споделя Sandé и продължава: „Това е основното и най-важно нещо за мен: не държа музиката ми да се вкарва в някакви категории, няма смисъл в слагането на ограничения. Важното за мен е да бъда уважавана.”

Нейните колеги вече го правят и не е трудно да се разбере защо – умна, загадъчна, талантлива, предприемчива, приковаваща моментално вниманието на публиката, когато е на сцена, незабравима с текстовете и мелодиите си, Emeli Sandé е брилянтен образец за съвременен изпълнител.

Коментари (0)

Публикувано в на 4 август 2011 г.