Елица и Стоян затрудниха екипа на „Евровизия“

Зрелищна първа репетиция за Елица и Стоян

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=QwrSYlM_AC8

Българските представители на “Евровизия” 2013 Елица и Стоян започнаха ударно серията си от изяви в Малмьо. На 8 май те се изправиха пред първото си предизвикателство – дебютната им репетиция в “Малмьо Арена”.

Както се очакваше предварително, представянето им на сцената беше изключително динамично и това дори затрудни в известна степен снимачния екип, който имаше нелеката задачата да запечата всичко интересно от представянето на българските изпълнители.

За да не влиза звукът от здравите и силни удари по барабаните в микрофоните на Елица и вокалистките, се наложи инструментите да бъдат заглушени непосредствено преди репетицията.

Елица и Стоян представиха песента си “Само шампиони” на фона на атрактивни червени и сини графики. Елица беше облечена с червено-бяло сако наподобяващо гвардейска униформа, докато Стоян носеше изцяло черен костюм с червен пояс, който беше като акцент към облеклото на изпълнителя.

Двамата бяха придружени на сцената от три беквокалистки от формацията на проф. Стефан Драгостинов – “Драгостин фолк”. Те добавиха към песента една особена българска самобитност, а синхронът им с Елица беше перфектен, което направи така, че песента да изглежда наистина респектиращо пред всички, наблюдаващи репетицията.

С всичко това не се изчерпа богатият арсенал от ефекти, които бяха предвидили талантливите български музиканти. На сцената излезе и шести човек – хип-хоп изпълнителят Венци Чанов, който обаче беше в нетипична роля. В първата част от изпълнението той се превъплъти в ролята на гайдар, а в края на песента претърпя тоталнa метаморфоза, влизайки в ролята на кукер, който придружаваше Елица и Стоян в последните им крачки на сцената преди края на песента. Това от своя страна предизвика сериозен интерес от страна на журналистите, следящи всяка стъпка на българските музиканти. По-късно Елица поясни пред тях какво представляват кукерите и за тяхната мисия да прогонват всякакви несгоди от хорските домове.

Нашите музиканти не изневериха на себе си и в добавка предложиха атрактивно дръм шоу – нещо, което е тяхна запазена марка. Този път те използваха светещи палки, за да удрят по един от своите любими инструменти – композицията от барабани “Космическо дърво”.

След репетицията Елица и Стоян бяха доволни от показаното от тях при първия им досег със сцената в “Малмьо Арена”.  “Изключително съм щастлива, сбъдна се моя мечта. Преди шест години си помечтах да дойдем отново тук и да извадим шпаги и да премерим сили с останалите европейски държави. Мисля, че силата е с нас”, заяви Елица.

Стунджи също беше доволен и изрази своите положителни впечатления от организацията на конкурса – “Първата репетиция мина много дисциплинирано и подредено. За мен беше удоволствие да наблюдавам как всички си вършат точно работата като пчелички без да коментират и обсъждат. Всичко беше перфектно”. След репетицията нашите представители имаха среща с журналисти, като над два часа отговаряха на въпроси на 12 телевизии и още много други европейски медии.

Коментари (0)

Публикувано в на 9 май 2013 г.