Елиф от „Малки жени” си хвана гадже, Али Ил идва от… скара-бира

Елиф от „Малки жени” на почивка с известен турски певец

Година преди да започнат да снимат тв сериала Екин Тюркмен и Али Ил участвали в театрален спектакъл, в който героят на Али бил безнадеждно влюбен в Екин…

Екин Тюркмен, която изпълнява главната роля – на най-голямата сестра Елиф в  излъчвания по „Нова телевизия” турски сериал „Малки жени„, си направи зимна ваканция в Бразилия. Тя е била там с известния турски рокпевец Теоман, както става ясно от снимките, които саматя тя е пуснала в Twitter. Месец по-късно Екин и Теоман са били хванати от папараци в най-посещавания търговски център Истиние парк в Истанбул.

Така, слуховете за връзката между 25-годишната актриса, която нашумя много с участието си в „Малки жени”, и 42-годишния идол на турската рок музика се потвърдиха.

Преди Бразилия, Екин прекъсна участието си в „Малки жени“, за да продължи образованието си в САЩ. Там тя е била на курсове по английски език, а след това и за сценаристи. Досега тя е писала разкази, но след като приключи подготовката си

смята да се захване със сценарий за сериал на ужасите

Пред вестник „Миллиет“ Екин разказва, че е обмислила решението си да прекъсне артистичната си кариера в Турция и да замине за САЩ. Тя казва, че се чувствала много уморена от седемте години непрекъсната работа. От 2002 година, когато е първата й роля в телевизионен сериал, досега тя е участвала в пет сериала, два игрални филма и две театрални постановки.

Екин, която никога не е мечтала да става актриса, попада съвсем случайно в киното. Красивото момиче, което е родено в Измир, пристигнало на 18 години в Истанбул, за да участва в Best Model. Там, по време на подготвката на конкурса, се запознала с очарователния Къванч Татлъ (Мехмед от „Перла“), но и с Осман Сънав, режисьор и продуцент, който й предложил роля в сериала, който снимал тогава. Зрителите много я харесали, а предложенията за участие заваляли. Екин смята, че това е било големият шанс в живота й.

Докато играе във филм след филм Екин, която е много организирана, успява да завърши театрално майсторство в университета Халич в Истанбул.

Тя е много ангажирана и с проблемите на обществото

С приятел основала компания, която реализира проекти в социалната област. Последният от тях е откриването на библиотеки в училищата.

Екин е имала много щастливо детство. Баща й е архитект и цялото семейство се е местило с него там, където е имал проекти. Тя се възхищава много от майка си, която благодарение на позитивния си начин на мислене е победила наскоро рака. „Израснах във великолепно семейство. Възпитаха ме да бъда свободна и смела, да имам доверие в себе си“, казва Екин.

Друга любопитна подробност е, че година преди да започнат да снимат „Малки жени“ Екин Тюркмен и Али Ил участвали в театрален спектакъл, в който героят на Али бил безнадеждно влюбен в Екин, така както и в телевизионния сериал.

Пиесата се казвала „Вълна“ и била първи опит в театъра на Али.

Семейството му още не вярва, че той е станал актьор

въпреки че вече има в творческата си биография участия в пет телевизионни сериала и в три игрални филма.

27-годишният Али е завършил актьорско майсторство в Истанбулския университет, а първата му роля в телевизията е през 2002 година.

Когато завършил училище, Али работил в митниците, а една година дори имал будка, където приготвял карантия на скара. Един ден, докато гледал телевизионен сериал, си казал: „Ето това ще правя“. Започнал да проучва как може да стане. Казали му, че трябва да завърши актьорско майсторство. Първата година не го приели и той продължил да се готви и същевременно да играе в аматьорски спектакли на детски пиеси.

„Всъщност, исках да работя в телевизията и да представям новините”, казва Али, който вече харесва професията на телевизионен актьор.

Коментари (10)

Публикувано в на 14 април 2010 г.