Ела с колело на ON! Fest и влизаш безплатно!

Най-голямата зона на ON! Fest – Street ON!

Националния шампионат по  скейтборд на ON! Fest

16-18 септември, Интер експо център, София

Street ON! ще е най-голямата зона на ON! Fest. В откритите площи на Интер експо център ще бъде изграден скейт парк, в партньорство с Българска скейтборд федерация.

По време на двата фестивални дни ще можете да станете свидетели на демонстрации, спиращи дъха трикове изпълнени от най-добрите скейтъри в България.

Благодарение на Българска скейтборд федерация, ON! Fest ще предостави възможността да видите битката за първите места на кръг от Националния шампионат по  скейтборд.

За да могат всички да станат част от скейт преживяването, в програмата има време за всеки, който има желание да се наслади на съоръженията, предоставени от Monster energy.

Внушителна въздушна възглавница с размери от 80 кв.м. ще очаква всеки смелчага. На всеки, който дойде с колелото си на ON! Fest ще бъде подарен безплатен вход за дневната програма на фестивала. Съорганизаторите на зоната – True Riders са подготвили състезания с награда за най-добрия трик. Записването за участие ще става на място.

Част от зоната Street ON! в рамките на ON! Fest ще бъдат и демонстрации по паркур и фрийрън. Един от специалните гости на ON! Fest ще е фрийрънърът Tim „Livewire“ Shieff. Тим е един от най-вдъхновяващите и популярни фрийрънири. Забележителен е с разпознаваемия и уникален стил, който е изградил. Всъщност, настоящият му стил се оформя след травми на краката. Вместо да се откаже, Тим насочва цялата си енергия и техника към ръцете, което го прави изключително явление в паркура. Той е един от малкото фрийрънъри, способен да контролира тялото си, стоейки на една ръка.

Timothy Graham „Livewire“ Shieff (на снимката) е роден през 1988 г. във Великобритания. Той печели World Freerunning Championshils през 2009 г.

Тим безспорно ще е един от най-забележителните гости на ON! Fest. За да се уверите в това можете да видите тези клипове  –

Малко история

Паркур e физическа дисциплина, разработена за френската армия през 60-те години на 20 в. Целта на тази военна подготовка, е войниците да се движат по-бързо в тежки теренни условия. В града паркурът е най-бързият и ефективен начин за придвижване от една точка до друга.

Разликата между фрийрън и паркур.

Във фрийръна се използват акробатични елементи, които отсъстват от паркура. Паркурът е катерене, прескачане, преминаване. На пръв поглед, фрийрънът изглежда по-атрактивен. Паркурът обаче е далеч по-сложен за изпълнение. Паркурът е ефективно придвижване, а фрийрън е комбинация от паркур и неефективни, но ефектни движения.

Зоната Street ON! ще бъде е достъпна със закупуването и на най-евтиния билет за фестивала: за един фестивален ден – 5 (под 18 г.)/ 8 лв. (над 18 г.), съответно – 8/12 лв. за два дни от фестивала. Билети можете да намерите на http://bg.onfest.bg/tickets, в мрежата на Eventim и Ticketstream в цялата страна, и разбира се, на място (16-18 септември Интер експо център, София).

Младежкият фестивал ON! Fest ще съчетае на едно място графити, съвременна музика, танцови състезания, скейтборд, японска култура, beatbox, представяне на най-нови IT технологии и турнири по компютърни игри, демонстрации, уъркшопи, семинари, музикални и танцови състезания, различни лекции и дискусии.

Коментари (0)

Публикувано в на 31 август 2011 г.