Екстремно шоу „Без пътека“ стартира по телевизия „Туризъм“

Месец юни – месец на екстремното по TVT

Стартира „Без пътека” – новата поредица на ТVТ за приключения

Почитателите на екстремния туризъм в България и зрителите на TVT най-сетне ще получат своята доза адреналин. Стартира дългоочакваната и отложена с една година поредица на Телевизия Туризъм „Без пътека”. Четирите стартови епизода ще бъдат излъчени последователно през месец юни 2013 г.

Камерата показва по нов и нестандартен начин сурови, труднодостъпни урви и планински склонове в най-високите български планини. Или пък скрити от човешкия поглед скални ниши, цепнатини и пещери в българските проломи…

Места, където не е препоръчително да ходите сами!

Места, опасни за неподготвени туристи!

Места, опасни и за подготвени туристи!

Един от най-известните планиски водачи в България – Момчил Цветанов, е презентаторът на новата телевизионна поредица за приключения. Страста му към дивите места и приключенският му опит са причините да започне работа с екипа на Телевизия Туризъм. Той ще ни предложи да видим изгрева от най-високите планински върхове, ще ни покаже оцеляване в снежни планини и ще бъде гостоприемен домакин сред скални ниши… Предстои да видим!

Без пътека” – Време за откриване… Време за действие… Време за смелост!…

Предупреждаваме: Не се опитвайте да повторите това, което ще видите!

 „Без пътека” през пролетта на 2012-та само по Телевизия Туризъм!

 

Началото:

Без пътека. Белият улей (образователен филм за екстремен туризъм) – премиера по ТVТ в неделя, 9 юни 2013 г., от 14:00 и от 21:00 ч.

Белият улей – един от Злите потоци. Стръмен наклон. Отвесни скали. Остри зъбери… С това място ще постави началото на приключенията „Без пътека” – новата поредица на TVT за приключения и непознати места.

Минали са повече от 100 години от написването на „Дивото зове”. Но стремежът ни към  поезията на суровата природа… Към романтиката на безкористното мъжество при извънредни физически и морални изпитания не престава… Предизвикателството в този филм е презентаторът на поредицата „Без пътека” Момчил Цветанов и неговият спътник Здравко да се спуснат  в едно от най-опасните места в Рила.

„За пръв път видях Белия улей на една страхотна снимка. Тя беше направена от Кирилова поляна. И на нея се виждаха извисени над 1000 метра над долината Злият зъб и Двуглав”, споделя Момчил, един от най-добрите планински водачи в България.

От алпийските върхове на Мальовишкото било Белият улей се хвърля по стръмните склонове сред отвесни скали и зъбери. Тук рядко идват туристи. И никой не го препоръчва. Има защо – страшно опасно е. Това е територия на каменопади и лавини. Те буквално премазват всичко по пътя си. Влошаване на времето за броени часове може да превърне Белият улей в истински капан. Но единствено той от Злите потоци може да бъде използван за спускане към долината на Рилска река…

Предупреждение: Демонстрираните ситуации,  техники и умения в „Без пътека” крият сериозни рискове и могат да бъдат прилагани само от компетентни лица!

Коментари (0)

Публикувано в на 18 май 2013 г.