Ефирно радио топ 10 – 2017

Чалга станция е била най-предпочитаната от българите през януари. Ритмите на „Веселина“ са окупирали 13,6% от радио аудиторията миналия месец. Това сочат данните на „Nielsen Admosphere Bulgaria“, представени от БНР в Деня на радиото.

Челната тройка се допълва от програма „Хоризонт“ и радио N-Joy, които вземат по 10,6 и 10,5 на сто. Следват отново музикални станции – Energy, „Радио 1“, БГ радио, Fresh и „Витоша“. Двететата позиция е за Дарик радио, а десетата позиция отново е за чалга станция – „Вероника“.

След налагането на забраната за излъчване на музика, която е с права в „Музикаутор“, делът на програмите на Българското национално радио от общата радиоаудитория се е повишил от 13,7 % на 16,5 % – през януари 2017 г., което е ръст от около 20 % спрямо последното тримесечие на 2016 година. Програма “Хоризонт“ е запазила и разширила позицията си на информационен лидер в радиоефира. През януари делът на програмата се е повишил от 9,5 % на 10,6 %, като „Хоризонт“ е втора по дял от радиоаудиторията. Най-висок е ръстът при Радио Благоевград и Радио Видин, които почти са утроили своя дял. Данните са от представително изследване, проведено от Ipsos България в периода 2 – 29 януари и предоставено от Nielsen Admosphere Bulgaria.

Средно за цялата 2016 г. програмите на Българското национално радио имат 18,3 % дял от радиоаудиторията. През април, май и август 2016 г. програма „Хоризонт“ е на първо място по дял от аудиторията сред всички радиа в страната. Около 40% от хората на възраст 15-69 години твърдят, че слушат радио, за да чуят новините. Почти една трета от реализираната от тях радиослушаемост е в програмите на БНР. Категоричен лидер в класацията на тази група слушатели е програма „Хоризонт“ с 20,9%. Това е над два пъти повече от следващата радиопрограма в класацията и близо три пъти повече от следващата информационна радиопрограма.

По инфо на rns.bg

Коментари (0)

Публикувано в на 13 февруари 2017 г.