Еда от „Семеен сарай“ – боже, колко е скандална!

Иджлал Айдън от „Семеен сарай” отново е в центъра на скандал

Сериалът започва на 8 май по „Диема фемили” всяка събота и неделя

Иджлал Айдън, актрисата, която изпълнява главната роля в излъчвания по „Нова телевизия” сериал „Семеен сарай„, се озова в центъра на голям скандал в края на март, когато бившият й съпруг Туна Киремитчи подаде оставка от вестник „Ватан“ заради нейна статия.

Макар че по професия Иджлал е актриса, тя е много известна в Турция като писател и журналист. Има многобройни журналистически награди, а през 2005 г. беше избрана за писател на годината от Истанбулския университет. Туна пък е писател и води литературна колонка във вестник „Ватан“, където пише и съпругата му.

Повод за скандала стана статията на Туна Киремитчи „Жаклин и аз„, в която той говори за любовта си с починалата отдавна челистка Жаклин дьо Пре. Така той предизвика яростта на Иджлал, която също в статия го обвини, че пише любовна лирика за всяка жена, с която е бил заедно. В статията Иджлал изля душата си, но бившият й съпруг не можа да го понесе и подаде оставка от вестника, писаха турските медии.

Връзката на Иджлал Айдън и Туна Киремитчи беше съпътствана със скандали от самото си начало. Двамата се запознали на парти и се влюбили веднага. След около година, през есента на 2006, те се ожениха с пищна сватба, като Туна изостави бременната си тогава съпруга. Само пет месеца след брака той напусна Иджлал и се върна при жена си и родения си вече син. Тогава двамата изпратиха мейл до

медиите, в който съобщиха, че са се разделили цивилизовано и ще продължат да се ценят и да бъдат приятели.

Иджлал живее с дъщеря си Зейнеп Лял, която е от придишния й брак  с режисьора Кемал Башбуг. „Двете сме сами, но сме силни“, казва актрисата, която има досега общо три брака. В интервю тя признава, че най-големите си грешки в любовта е направила, след като навършила 30 години.

През април излезе новата книга на Иджлал Айдън „Хартиени изрезки“, която е втората от поредицата от пет книги, която актрисата подготвя заедно с Толга Мерич.

„Семеен сарай” – сериалът, с който Айдън стана известна у нас, започва отново на 8 май по „Диема фемили” всяка събота и неделя. През първите две уикенда ще бъде припомнена историята, която зрителите следяха доскоро по „Нова телевизия”.

Коментари (9)

Публикувано в на 5 май 2010 г.