Джош Гробан се завръща с нов албум – от сърцето и душата!

Josh Groban пуска дългоочаквания пети студио албум – ILLUMINATIONS на 15 ноември от REPRISE RECORDS

ILLUMINATIONS е продуциран от утвърдената студио-легенда RICK RUBIN

Eдин  от най-утвърдените и обичани певци и автори по света, Josh Groban чупи нови рекорди в професионалното си и личностно развитие с неговия дългоочакван пети студио албум, Illuminations, който ще бъде пуснат на 15 ноември от Reprise Records.

Албумът е пълен с изненади като резултат от неочаквания, но много стимулиращ екип между изпълнителя и продуцента-ветеран Rick Rubin, познат ни от легендарната му работа с Metallica, Red Hot Chili Peppers, Johnny Cash, Dixie Chicks и много други.

Това безпрецедентно партньорство кара Groban и Rubin да отстъпят от техните запазени зони и заедно да създадат една нова територия, където изкуството среща интимността, непосредствеността среща безкрайността. По-важното е, че Groban – който е класиран от Billboard Magazine’s като четиринадесетия най-продаван изпълнител на десетилетието с повече от 20 милиона продажби само в САЩ – е свободен да изрази изцяло себе си, потапяйки се в една нова емоционална връзка с текстове, извиращи от сърцето.

Сингълът Hidden Away, пуснат по радиото на 13 септември, е една от шестте песни, писани съвместно от Groban и Dan Wilson (бившият вокал на групата Semisonic и съкомпозитор на някои откъси на ‘Not Ready to Make Nice’ на  Dixie Chicks). Hidden Awayосигурява емоционалния и артистичен баланс, апел за романтичния идеал дал музикалната рамка, изтъкваща сблъсъка между честността и природната дарба на Groban като певец, музикант и автор. „Това са моите истории,” казва Groban, който участва в написването на единадесет от тринадесетте песни в албума. „Това е много личен албум.”

Навсякъде Groban предприема първото си изпълнение на португалски със звучната „Voce Existe Em Mim (You Exist In Me),” завръщайки се към по-познатия италиански език с „LOora DellAddio” ( едно пищно сътрудничество със страхотния композитор Walter Afanasieff и текстописеца Marco Marinagneli). Той рисува нежния портрет на Голямата ябълка с “The Bells of New York,” и накрая се представя с много личната “Straight to You”, поетична и страстна песен на Nick Cave.

Josh е единствен по рода си изпълнител в стил, в който не съм работил досега,” казва Rubin. „Затова беше много вълнуващо да откриваме нашия подход към същността и създаването на един деликатен албум на изкуството, различен от всеки, правен досега.”

За повечето от песните, Rubin създава музика, която да увеличи максимално честността и спонтанността на изпълнението, записвайки я на живо с Groban, който свири на пиано и пее заедно с китаристите.

Партньорството между Rubin и Groban се развива от само себе си, благодарение на уважението помежду им. След първата им среща и двамата били готови да започнат работа по съвместния проект за албума.

„От първия ден нямаше нищо за доказване,  ние бяхме само двама души, които търсеха място, за да работят заедно,” коментира Groban. „Искахме да намерим нашия път… и да го извървим. Според Rick грандиозността беше нещото, към което се стремяхме. На мен ми беше дадена много трудоемката задача да поема по-голяма отговорност за този албум, отколкото за който и да било предишен. Така че, летвата беше вдигната от самото начало. Затова и ни отне толкова много време. Но мога да кажа, че дадох много от себе си за този албум.” Illuminations се създава в продължение на три години, но композирането и записите започват в период, в който Groban е зает с други проекти.

29-годишният жител на Лос Анджелис изгрява на сцената през 2001 година с петкратно платинения си дебют, последван през 2003 с петкратно платинения Closer и двукратно платинения Awake от 2006 година. През 2007 година Groban става най-продавания изпълнител на годината, благодарение на неговия коледен албум, Noel, който пет поредни седмици е на първо място в класацията на Billboard. Groban е номиниран за повече от дузина награди, включително American Music Award, World Music Award, Juno Award, Grammy Awards, Academy Award for “Believe” за филма от 2005 Polar Express. Продал е повече от 25 милиона албума по света.

Illuminations на Josh Groban е на българския музикален пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Track listing:

Wandering Kind (Prelude)

Bells of New York City

Galileo

L’Ora Dell’Addio

Hidden Away

Au Jardin Des Sans Pourquoi

Higher Window

If I Walk Away

Love Only Knows

Voce Existe Em Mim

War At Home

London Hymn

Straight To You

Коментари (0)

Публикувано в на 26 октомври 2010 г.