Джон Лорд свири Дийп Пърпъл със Софийската филхармония в НДК!

Помалко от две седмици остават до концерта на Джон Лорд в София!!!

Публиката ще бъде очарована от репертоара за този концерт!!!

По-малко от две седмици остават до концерта на именития пианист на легендарните Дийп Пърпъл  – Джон Лорд в София. На 30 октомври, в зала 1 на НДК, ще бъде вторият му концерт у нас. Ценителите още помнят прекрасното събитие, което се състоя миналата година в пловдивския амфитеатър.

Тази година заедно с Джон Лорд на сцената ще бъде Софийската филхармония с Найден Тодоров, който дирижира Пловдивското оперно-филхармонично дружество миналата година. Редом с тях отново ще бъдат музикантите от група „ТЕ” – Дарин Василев /китара/, Ивайло Зваздомиров /бас/ и Венко Пороманки /барабани/, които талантливият пианист високо цени.

Талантливата Катаржина Уаска /Кася/ ще придружава Джон Лорд и тази година, а мъжките вокали са поверени на Яниш Самюъл, шведски музикант, с когото двамата работят от скоро.

Тази година музикантът ще зарадва многобройните си почитателите с изпълнението на Sarabande suite, в първата част на концерта. Това ще е второто изпълнение на сюитата на живо, в пълен вариант, след концерта в Будапеща тази година. Sarabande suite е едно от най-популярните произведения за симфоничен оркестър на Джон Лорд и едновременно с това и едно от най-обичаните. Сюитата включва частите Fantasia, Sarabande, Aria, Gigue, Bourrée, Pavane, Caprice, Finale, които за втори път ще прозвучат на живо. Джон Лорд създава произведението докато живее на плажа в Калифорния през 1975 г., а за вдъхновение му служи прекрасната гледка към Тихия океан.

Във втората част на концерта публиката ще може да се наслади на изпълненията с група и симфоничен оркестър на някои от най-емблематичните парчета на Дийп Пърпъл. По думите на самия Джон Лорд, публиката обича и очаква песните на Пърпъл, защото тяхното послание е актуално и до днес. За пръв път във втората част на концерта ще бъдат включени толкова много парчета на любимата група.

Някои от заглавията, които музикантът обещава да прозвучат в София са незабравимите Pictures Of Home, Perfect Strangers, Child In Time и Soldier Of Fortune. По всичко личи, че концертът на Джон Лорд на 30 октомври в София ще бъде едно изключително преживяване за почитателите му у нас.

Билетите за концерта са на цени от 30 до 80 лв. и все още могат да бъдат закупени от касите на Тикетпро и онлайн на www.ticketpro.bg .

JON LORD – Perfect Strangers – Budapest 2010

Коментари (0)

Публикувано в на 20 октомври 2010 г.