Джо Лин Търнър идва с Over The Rainbow – за безплатен концерт!

Over The Rainbow в Каварна на 5-и септември!

Легендата Joe Lynn Turner, вокал на култовата банда от средата на 70-те години RAINBOW, пристига за безплатен концерт в Каварна на 5-ти септември.

OVER THE RAINBOW е името на последния проект на Joe Lynn Turner, който стартира през 2008г, и с който ще видим звездата в България.

OVER THE RAINBOW събира предимно бивши музиканти, свирили в един или друг период от съществуването на групата RAINBOW.

В Каварна заедно с вокала Joe Lynn Turner пристигат още Tony Carey (кийборд), Bobby Rondinelli (ударни) и Greg Smith (бас), а до тях на сцената ще стъпи и синът на основателя на RAINBOW – Ritchie Blackmore – Jürgen Blackmore (китара).

Концертът се организира от Жокер Медиа и Община Каварна и ще се състои на Градския площад.

С над 30 годишна музикална кариера и повече от 60 записани албума, името на Joe Lynn Turner се свързва най-силно с иконата Ritchie Blackmore и участието му в бандите RAINBOW и DEEP PURPLE.

Той е вокал на RAINBOW в периода 1980-1984-та, когато бандата вече е набрала скорост и е супер успешна в Европа и Япония.

Присъединяването на Joe Lynn Turner към групата повлиява изключително добре за успеха й и в Съединените Щати. С идването му, песните им буквално се изстрелва в първите позиции на музикалните класации, а с неговия глас са записани три от най-успешните албуми на RAINBOW – “Difficult Cure”, “Straight Between the Eyes” и “Bent Out of Shape”.

След разпадането на бандата през 1984г Joe Lynn Turner записва соло албум -“Rescue You”, продуциран лично от продуцента на Queen.

През 1988г се включва в Yngwie Malmsteen’s Rising Force и участва в супер успешния албум Odyssey.

През 1989г напуска, за да работи отново с Ritchie Blackmore и да заеме мястото на Ian Gillan в DEEP PURPLE. С тях записва също един албум – “Slaves & Masters”, след което се оттегля.

През годините Joe Lynn Turner насочва вниманието си върху самостоятелни проекти и работи с различни музиканти. Най-известни от тях са Glenn Hughes, Billy Joel, Cher, Brian Johnson (ACDC), Mick Jones (Foreigner), Michael Bolton и българина Nikolo Kotzev.

Joe Lynn Turner заедно с Ritchie Blackmore са автори на един от най-големите хитове на RAINBOW – ‘Street of Dreams’. Бандата има записани повече от 20 албума (пет Златни и четири Сребърни), седем от тях в “Billboard Hot 100” и шест в “Top 75 UK songs”.

OVER THE RAINBOW в момента са на турне в Бразилия, а през юли прекосиха Съединените Щати с вечните си хитове.

В началото на годината турнето им премина през Русия и бившите Съветски републики, като ще се повтори тази есен, поради огромния интерес.

Култовите музиканти ще видим и чуем в Каварна на 5-ти септември, в пълният им блясък!

Чуй бандата тук:

Коментари (0)

Публикувано в на 6 август 2009 г.