Джейми Оливър – Кулинарна революция с награда „Еми“ по 24 Kitchen с онлайн видео и снимки

Джейми Оливър – Кулинарна революция с награда „Еми“ по 24 Kitchen

24 Kitchen Bulgaria – акценти през август 2012

Джейми Оливър: Училище мечта OOL
от 11 август, всяка събота и неделя, от 18:10
повторения от 14 август, вторник и сряда, от 18:15

Въпреки че много млади хора във Великобритания се стремят към продължаване на образованието си, почти половината напускат училище на 16 години, без препоръчителната диплома за средно образование и с много малко възможност пред себе си. В тази нова поредица, Джейми Оливър събира едни от най-вдъхновяващите хора, за да види дали те могат да убедят 20 такива деца да дадат на образованието втори шанс.

Самият той срещнал проблеми с образованието (Джейми страда от дислексия и напуска училище на 16 години само с диплома за основно образование), иска да помогне на тази група млади хора с интензивно обучение, предлагайки подкрепа на тези, които искат да се върнат в образователната система.

Сред експертите са професор Робърт Уинстън, историкът Дейвид Старки, бариста Чери Блеър, актьорът Саймън Калоу, музикантът Джази Би и други.

Поредицата изследва проблемите, които младите хора срещат в училище и се опитва да установи дали се дължат на индивидуални обстоятелства, на обществото или на самата образователна система. Изследва и начина, по който новите учители се справят с това да пренасят знанията от реалния живот в класната стая.

Джейми Оливър – Кулинарна революция
от 6 август, всеки понеделник, от 19:10

Тази серия е наградена с „Еми“. В нея Джейми Оливър се отправя към Хънтингтън, щата Западна Вирджиния. Това място е считано за най-нездравословното място в САЩ и той ще даде начало на новата си готварска инициатива. Има идея да се справи с напълняването, сърдечните болести и диабета. Джейми показва как само за няколко месеца трансформира Хънтингтън и го прави образец за цялата страна. Кампанията за кулинарната революция има голямо въздействие в САЩ, като над 600 000 души участват в  подписка. Известни личности също са заели позиция по въпроса, включително Дженифър Анистън, Рики Джервейс, Кралица Рания, и Опра Уинфри.

Двама лакоми италианци
от 3 август, всеки петък от 18:15

Това е красиво заснета документална поредица за храната и завръщането у дома. Кралете на италианската кухня Антонио Карлучо и Дженаро Конталдо заедно си спомнят миналото и откриват как се е променила кулинарната столица на света по отношение на готвенето и храненето. Всеки епизод е съсредоточен върху различен район и двамата готвачи откриват една променена Италия в някои отношения, и традиционна и недокосната в други. Във всеки епизод Карлучо и Конталдо създават неповторими ястия по рецепти, вдъхновени от продуктите и влиянията, които откриват по маршрута на своето гастрономическо пътешествие, както и някои от любимите си традиционни ястия. Поредицата е трогателно лична, тя ни връща към детството на Антонио и Дженаро в Италия, техните спомени и шеги, рецептите, родени от понякога крехкото им, но сърдечно и забавно приятелство.

Коментари (0)

Публикувано в на 8 юли 2012 г.