Дядо Коледа пада от небето в българска реклама на Pepsi

Pepsi отново пуска ТВ реклама, произведена в България

Това е първият клип на световната безалкохолна напитка, заснет у нас от 2008 г. насам

Световната безалкохолна напитка Pepsi отново пуска телевизионна реклама, произведена в България. Тя вече е в телевизионния ефир у нас и обявява най-голямата коледна промоция с огромен брой подаръци – над 1 милион минути за разговор в мрежата на Mtel, както и 30 големи награди – 10 бр. iPad, 10 бр. iPhone и 10 бр. iPod. Кампанията стартира на 19 ноември. Това е първият клип на Pepsi за българския пазар, който е заснет у нас от 2008 г. насам.

С коледната си кампания Pepsi дава възможност на потребителите да спечелят награди чрез специален код на гърба на етикета на бутилка Pepsi, Pepsi Light, Mirinda или 7UP от 2.5л. Той може да донесе 2 или 5 безплатни минути разговори. 50 % от кодовете са печеливши, а събралите 8 кода могат да участват в тегленето на големите награди.

Сюжетът на рекламата е свързан с падащи дядоколедовци при отварянето на всяка бутилка Pepsi. За да се създаде усещането, че старците в червено буквално падат от небето, професионални каскадьори скачат от покрива на хижа в Рила или са спускани с кран по време на заснемането. Снимките на втория в историята клип на Pepsi, реализиран изцяло в България и само от родни актьори, продължават 12 часа при минусови температури до язовир Искър. Автор на идеята е рекламна агенция Graffiti BBDO, а изпълнителен продуцент – Clamer Design Studio. Продукцията е реализирана от екип от 60 души.

Коментари (0)

Публикувано в на 29 ноември 2011 г.