Duke vs. РЕЗУЛТАТ НА КАНЗАС, ИЗВОДИ: Джейлън Уилсън води Сините дяволи срещу късното рали на Джейхоукс в Champions Classic

Първият мач от колежанския баскетболен сезон 2022-2023 г. между отбори от топ 10 беше завладяващ във вторник вечер, с No. 6 Канзас надживя номер 7 Дюк 69-64. Jayhawks бяха без треньор Бил Селф, който изтърпя третия мач от самоналожено наказание от четири мача в отговор на нарушения на NCAA.

Но дори без Селф и някои ключови играчи от отбора за националната титла през миналия сезон, Jayhawks отново изглеждат като национален претендент. Първокурсникът от Канзас, Грейди Дик, оживя в критичното време за три кофи на съединителя в последните две минути и половина, две от които дадоха преднина на Jayhawks.

Неговото гмуркащо, усукващо полагане с 1:04 до края даде преднина на Jayhawks с 65-62, след като те се съвзеха от изоставане от шест точки в края на второто полувреме. Дик остана без гол през полувремето до късния си завършващ удар, но завърши с 14 точки за мача.

През по-голямата част от второто полувреме Jayhawks наложиха младшето крило Jalen Wilson, лидерът, който се завърна след загубата на звезди като Ochai Agbaji и Christian Brown в драфта на NBA. Уилсън завърши с най-високите за мача 25 точки и помогна на Jayhawks да преодолеят бурята през второто полувреме.

Дюк изоставаше с 11 точки рано, но новобранецът Кайл Филиповски се установи през второто полувреме, докато играта продължаваше с неговата агресивност навън. Филиповски поведе Сините дяволи със 17 точки и 14 борби, но беше само 6 от 18 от пода. Джереми Роуч добави 16 точки за Дюк.

И двата отбора страдаха от слаба стрелба

Дюк отбеляза респектиращите 34% от своите опити за 3 точки в два мача, които влизат във вторник, но Сините дяволи останаха студени отвъд дъгата срещу Канзас. Jeremy Roach и Tyrus Proctor бяха 1-for-5 от дълбоко, а Filipowski беше 1-of-6, докато Jaylen Blakes и Jacob Grandison комбинираха 0-for-5.

READ  Кметовете на Ню Йорк и DC Адамс и Боузър призовават бездомните да излязат на улиците.

Канзас не беше страхотен, тъй като Jayhawks удариха само 3 от 19 опита от диапазон от 3 точки, но KU имаше повече успех, атакувайки ръба. Като цяло Канзас стреля 46,3% от пода в сравнение с 35,8% на Дюк. Великият човек К. Дж. Адамс-младши беше тиха фокусна точка на престъплението на KU, правейки 4 от 4 опита от полето. Работата му срещу по-големите играчи на Дюк беше завидна, но той се справи достатъчно добре, за да позволи на Jayhawks да инвестират по други начини.

Канзас показва крилата си

Как KU се възползва от агресивността на своите многостранни крила. Уилсън влезе в лентата срещу всеки, който го пазеше, а Дик се разхлаби в ключови моменти. Трансферът на Texas Tech Кевин Маккулър също осигури голям принос през първото полувреме, особено в началото, когато се оказа пазен от 7-футовия Филиповски. МакКълър вкара осем от своите 12 точки в първото полувреме. Той имаше шест старта, когато Jayhawks откриха преднина от 17-6 по-малко от седем минути след началото на мача.

Размерът и гъвкавостта на триото Wilson-Dick-McCuller се открояваха за Канзас. Въпреки че има само три мача в кариерата си, Дик играе подобна роля като тази, която Крисчън Браун игра за Jayhawks миналия сезон по пътя към националната титла. Въпреки че замяната на Ochai Agbaji ще бъде малко по-трудна, ясно е, че KU има периметърните оръжия, необходими, за да бъде отново мечта за мач.

Ключовите играчи не са активни

Никой отбор не е получил пълния си списък. Един от петзвездните новобранци на Дюк, универсалното крило Тарик Уайтхед, все още не е дебютирал, тъй като се възстановява от операция на крака извън сезона. Разделяне 6-6 срещу Уилсън и Дик щеше да даде на Дюк още един универсален защитник.

READ  Списък на победителите на Дневните Еми 2022

Канзас беше без двама играчи. Новият гард е MJ. Райс (заболяване) и второкурсникът Зак Клеменс (контузия) не бяха на разположение. Райс е All-American на McDonald’s, който изигра ключова роля извън пейката миналата седмица, а Клеменс е второкурсник, който се бори за минути в предния корт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.