„Духът на здравето“ с д-р Неделя Щонова – ново по bTV!

Новото предаване “Духът на здравето” стартира на 7 октомври от 8:00 часа по bTV

Всяка неделна сутрин зрителите ще научават традиционните и алтернативни методи за решаване на конкретни здравни проблеми

На  7 октомври от 8:00 часа в ефира на bTV стартира новото здравно предаване „Духът на здравето”. В продължение на един час зрителите ще имат възможността да се запознаят със спецификата и методите за лечение на конкретни здравни проблеми и ще получават актуална информация за най-новите постижения в областта на медицината и превенцията.

Автор и водещ на предаването е носителят на множество журналистически награди, както по света, така и у нас – д-р Неделя Щонова.  Д-р Щонова е специалист невролог и се занимава с аналитична и когнитивна психотерапия. Специализирала е във Weill Cornell Medical College, Ню Йорк и Hôpital Européen Georges-Pompidou, Париж; член е на Европейското общество по клинична невромузикология . През 2010 г. в Стокхолм, в конкуренция с 22 страни, предаване на д-р Неделя Щонова печели златна статуетка и се превръща в номер едно медицинско предаване в света на тема захарен диабет.

В новото предаване на bTV зрителите от всички възрасти ще намерят цялостен подход към здравето и иновативен начин да бъдат съчетани наука и алтернативна медицина, за да се предпазим от болести и да останем здрави в напрегнатото ежедневие. Водещата д-р Щонова ще търси не само мнението на специалистите, но и ще запознава зрителите с  хора, успели да се преборят с дадено заболяване. Така „Духът на здравето” ще се открои с нещо изключително ценно, а именно: споделянето на вдъхновяващ личен опит и разкриването на алтернативни методи и подходи за лечение.

„Ние, лекарите, сме длъжници на нашите пациенти. Затова днес, придържането към изконните духовни ценности и грижата за емоционалното здраве на пациентите  е водещо изискване към добрия лекар. „Духът на здравето” е направено така, че да осигури оптимална подкрепа и да даде информация за т.нар. „медицина на цялата личност”. Тя разглежда човека като едно органично цяло: ум-дух-тяло” – споделя  авторът и водещ на предаването д-р Щонова.

Още с първото издание „Духът на здравето” ще стартира за първи път в българския ефир Неделно ТВ училище – „Сладко училище”. То ще разкрива многобройните начини за превенция на диабета, както и ценни съвети за управлението на вече съществуващо диабетно заболяване. Събеседник по темата  е един от водещите ендокринолози в България доц. Владимир Христов.  В предаването тази неделя зрителите ще се запознаят и със същността на автоимунните заболявания и множествената склероза, компетентното мнение на проф. Пенко Шотеков и историята на един достоен човек, успял да я пребори. Как се буди умореното сърце с  пейсмейкър  от най-ново поколение,  имплантиран по революционна методика – за първи път в България ще разкаже доц. Светослав Йовев – председател на Българското дружество по електрокардиостимулация и електрофизиология. Всичко това зрителите ще видят в първото издание на „Духът на здравето”, тази неделя от 8:00, само по bTV.

Продуцент на „Духът на здравето” е bTV Studios, изпълнителен продуцент – Евгений Джуров, автор и водещ – д-р Неделя Щонова, главен редактор – Соня Момчилова.

Коментари (0)

Публикувано в на 3 октомври 2012 г.