Друговремец сезон 3 от bTV Lady – сериал

Всичко се обръща с главата надолу в третия сезон на „Друговремец“

Премиерните епизоди започват на 6 януари и ще се излъчва всяка събота и неделя от 22:30 ч. по bTV Lady

Всичко се обръща с главата надолу в третия премиерен сезон на „Друговремец“, който започва на 6 януари и ще се излъчва всяка събота и неделя от 22:30 ч. по bTV Lady. Новите епизоди ще оставят зрителите без дъх с множество обрати, предателства и стари вражди. Джейми ще се озове под железния юмрук на нов господар на кралството, оказал се негов стар враг. Останалата част от владенията са под огромен натиск, а хората му страдат…

„Друговремец“ е едно от шестте нови заглавия

с които през януари романтичният канал в семейството на bTV Media Group отбелязва своя шести рожден ден.

Освен че „Друговремец“ не приключва с третия си сезон, по историята са писани книги, комикси и мюзикъли. Според създателя на поредицата Роналд Мур екипът решил, за по-голяма автентичност, да остави келтските думи, използвани в оригиналния сценарий. По този начин се запазил ефекта от неразбирането на келтските думи от страна на Клеър…

Друга любопитна подробност е, че в сериала

актьорите носят ирландските поли по автентичния начин – без бельо

Замъкът Дун, който в „Друговремец“ е под името Леох, е използван и в „Игра на тронове“, но там се нарича Зимен хребет. Истинският замък се намира в Шотландия, близо до селото Дун, Стърлинг.

Гилотината в сезон 3 всъщност е известен исторически уред, наричан „Шотландска девица“ и датиращ от 1286 г. Това е предшественика на познатата от всички класическа гилотина, като съществената разлика между двете, е че при „Шотландската девица“ жертвата гледала с лице обърнато нагоре към острието.

„Шотландската девица“ е използвана и във Френската революция.

С близо 30 процента се е увеличил делът на bTV Lady сред аудиторията 4+ в най-гледаното време за периода януари-декември 2017 г. в сравнение със същия период на миналата година, според данните на ГАРБ. Делът на bTV Lady само през ноември 2017 г. се е увеличил с 59 процента за целия ден и с 173 процента в най-гледаното време, в сравнение с ноември 2016 г.

Гледай онлайн

Снимки от сезона –
drugovremets

Коментари (0)

Публикувано в на 2 януари 2018 г.