Дрогирам се от 10-годишен в Ничия земя 04.11.2017

Ничия земя – света на наркозависимите

Тази събота, 4 ноември в “Ничия земя” Даниела Тренчева ни среща с млади хора, които се дрогират от 10-годишни, имат дълги криминални досиета и наркотиците така са пропили съзнанието им, че то не може да работи само. Te открито споделят за начините да си набавят кокаин, амфетамин, хероин и всякакви други видове дрога. Някои от тях са доставчици, други пласьори, а трети просто търгуват с обичта на близките си. Защото наркоманията е болест и то тежко лечима – депресираща, игноративна, себична, крайна. Ще чуем и за жертвите на свръхдозите и свръхемоциите. Ще чуем и за илюзиите, които зарибяват и загробват..

“За разлика от лесното започване спирането е почти невъзможно, агонизиращо и халюциниращо. За всичко това – от първо лице. И то от това първо лице, което е изгубило себе си и, заради използването на новите дроги, не може да бъде диагностицирано и изведено от кризите. Психолози, лекари, родители, всички са в потрес от тенденциите и онова, което побърква главите до крайност. Никой не беше подготвен за епидемията… Състезание със смъртта, която те догонва и ако не надраснеш себе си и не видиш публиката – си обречен!

Дрогата е по-силна от тях. За тях семейството е наркотикът, а наркотикът е навсякъде. Лъжите и изнудването са навсякъде…”

“Ничия земя”, 4 ноември, събота от 18:00 часа

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (1)

Публикувано в на 3 ноември 2017 г.