Дреме ли дизайнер в теб? Участвай във весел конкурс – или разгледай!

Sofia Design Week обявява конкурс за експериментален продуктов дизайн „Дизайнерът, това си ти”

Десет от най-добрите проекта ще бъдат представени на големите имена в дизайна на специална изложба

Всеки човек е артист, казва авангардистът Йозеф Бойс. Организаторите на второто издание на Sofia Design Week също са убедени, че мнозина дори не подозират за дремещия дизайнер в себе си. Затова те канят всеки да демонстрира своите дизайнерски възможности в рамките на Sofia Design Week. Единственото условие е да се качи в профила на Sofia Design Week във facebook снимка на собственоръчно създаден дизайнерски предмет най-късно до 1 юни, като се опише функцията му, какви материали са използвани и колко пари са вложени в него.

Идеята за конкурса „Дизайнерът, това си ти” идва от желанието да се открият най-добрите примери за експериментален продуктов дизайн, направен с малко пари, но пък с много фантазия.

„Търсим онези хора, които могат да създадат например маса, стол или лампа от нестандартни или рециклирани материали. Ще се радваме на участие на хора, които успяват да вдъхнат нов живот на стара вещ, която са открили в мазето на баба си, на боклука или пък на битака”, казва Васил Илиев, арт директор на списание Едно и куратор на Sofia Design Week.

Всеки може да даде гласа си за своя фаворит. 10-те дизайн-обекти, получили най-много гласове, ще бъдат изложени един следобед по време на Sofia Design Week в Двора на Националната художествена академия.

Ако сред печелившите дизайн обекти има такива, които поради огромните си размери не могат да се донесат, то те ще могат да се представят само със снимка.

Първите трима, получили най-много гласове, ще спечелят безплатен пропуск за лекционния форум на Sofia Design Week 2010.

Участието си заслужава!

Коментари (0)

Публикувано в на 27 април 2010 г.